x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Mult zgomot pentru nimic la „Cantacuzino”

Mult zgomot pentru nimic la „Cantacuzino”

de Monica Cosac    |    03 Dec 2020   •   10:11
Mult zgomot pentru nimic la „Cantacuzino”

Oamenii fac coadă la pastile cum făceau, odinioară, pe vremea lui Ceaușescu, la carne și la portocale.  

 

Anunțat cu surle și trâmbițe, încă din luna octombrie, de ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, și pus pe piață, întâmplător sau nu, cu doar patru zile înainte de alegerile parlamentare de care Guvernul Orban a ținut cu dinții în plină pandemie, noul produs al Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, Orostim-HV, s-a epuizat în mai puțin de 20 de minute. 

Practic, peste 100 de bucureșteni s-au trezit degeaba cu noaptea în cap și s-au îmbulzit la coadă, în frig, unii încă de la ora 5 dimineața, căci suplimentul alimentar cu proprietăţi imunostimulatoare şi antioxidante lansat de Institut a ajuns doar pentru cei care erau în față. „Râd de noi”, au spus oamenii supărați, în fața instituției „de importanţă strategică, de siguranţă naţională”, când au aflat că au așteptat degeaba în frig, mai bine de două ore. Abia peste două săptămâni, Institutul „Cantacuzino” va reuși să fabrice și să scoată pe piață un nou lot din acest produs, despre care reprezentanții instituției spun că mărește rezistenţa organismului la infecţii respiratorii.

Șefii de la „Cantacuzino” s-au grăbit să lanseze produsul pe piață, deși aveau gata doar 300 de flacoane, incluzând aici și varianta pentru adulți, și cea pentru copii. 

 

×