x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social „Nu cumpărați tratamente «minune» împotriva Covid-19”

„Nu cumpărați tratamente «minune» împotriva Covid-19”

de Monica Cosac    |    23 Dec 2020   •   08:50
„Nu cumpărați tratamente «minune» împotriva Covid-19”
Sursa foto: Pexels.com

Producătorii de medicamente din România atrag atenţia asupra riscului crescut de apariție, în perioada sărbătorilor, a unor produse destinate sănătății falsificate. „Nu vă riscaţi sănătatea şi banii pe astfel de preparate întrucât pot conţine substanţe toxice şi vă puteţi strica sărbătorile! Fiţi foarte vigilenţi!”, transmite Patronatul Producătorilor Industriali de Medicamente din România (PRIMER), care oferă și câteva sfaturi cu privire la cumpărarea de medicamente, suplimente alimentare sau vaccinuri.

Pandemia de coronavirus a alimentat mai mult ca niciodată piaţa medicamentelor contrafăcute sau falsificate. Astfel, au apărut medicamente false antiCOVID care se vând ca „leacuri miraculoase” sau „descoperiri știinţifice revoluţionare” și pretind că tratează sau vindecă boala provocată de noul coronavirus.

„Majoritatea acestor produse care pot afecta grav sănătatea se comercializează prin intermediul site-urilor online neautorizate sau neverificate, mizând pe teama și pe nevoia disperată a oamenilor în a găsi soluţii împotriva acestei boli”, subliniază PRIMER.

La ce trebuie să fim atenți:

- Medicamentele eliberate pe bază de prescripţie medicală – inclusiv vaccinurile – nu se pot vinde prin internet deoarece acest lucru este interzis. Nu achiziţionaţi sub nici o formă astfel de preparate de pe internet;

- Atunci când achiziţionaţi prin intermediul internetului alte preparate destinate sănătăţii, verificaţi dacă site-ul respectiv este autorizat. Este de preferat să le achiziţionaţi doar de pe site-urile producătorilor, distribuitorilor, farmaciilor sau al reţelelor cunoscute de retail.

- Nu cumpăraţi nici un fel de preparate destinate sănătăţii care promit vindecări miraculoase, efecte revoluţionare și mai ales diferite tratamente „minune” împotriva Covid-19; lNu cumpăraţi preparate destinate sănătăţii de la agenţi de vânzări care merg din ușă în ușă;

- Nu cumpăraţi nici un fel de preparate destinate sănătăţii care sunt desfăcute, incomplete, nu sunt în ambalaj original sau sunt în ambalaje deteriorate sau dubioase (conţin greșeli repetate de ortografie, lipsesc datele despre producător, compoziţia preparatului, data de fabricaţie sau termenul de valabilitate etc.);

- Întrebaţi medicul sau farmacistul oricând aveţi nelămuriri sau îndoieli cu privire la un preparat destinat sănătăţii pe care l-aţi cumpărat sau primit dintr-o sursă neautorizată sau neverificată.

 

La nivel global, circa 700.000 de pacienţi își pierd viaţa, anual, pentru că utilizează medicamente falsificate.

×