x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Nuntă cu peste 100 de invitați, în plină pandemie. Amenzi în valoare de 30.000 de lei

Nuntă cu peste 100 de invitați, în plină pandemie. Amenzi în valoare de 30.000 de lei

14 Aug 2020   •   15:28
Nuntă cu peste 100 de invitați, în plină pandemie. Amenzi în valoare de 30.000 de lei
Sursa foto: pixabay.com

Organizatorii unei nunți la care au participat peste 100 de invitați, au fost amendați cu 30.000 de lei pentru nerespectarea restricțiilor impuse din cauza pandemiei de coronavirus, transmite Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Buzău. Evenimentul a avut loc în comuna Vernești, județul Buzău.

"În data de 13 august a.c., în cadrul unei ample acţiuni de verificare şi control organizate pe raza municipiului Buzău şi a comunelor limitrofe, poliţiştii au constatat mai multe nereguli la un agent economic din comuna Verneşti, cu obiect de activitate organizarea de evenimente private. La momentul controlului, în interiorul incintei era în desfăşurare un eveniment (nuntă) la care participau aproximativ 110 persoane. Poliţiştii au adus la cunoştinţă organizatorului prevederile legale şi au pus în vedere acestuia să se conformeze de îndată normelor impuse în contextul pandemiei de COVID-19. În scurt timp, deficienţele au fost remediate. Totodată, pentru abaterile constatate, atât organizatorului, cât şi operatorului economic le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 30.000 de lei", se arată în comunicatul IJP Buzău.

În perioada 10-13 august, au fost desfăşurate zilnic acţiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, pieţe, târguri şi terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă.

Au fost verificaţi peste 170 de agenţi economici şi au fost legitimate circa 560 de persoane. Au fost aplicate 166 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 91.000 de lei.

La controale au participat 500 de politişti, jandarmi, poliţişti locali, reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, precum şi reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă şi Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor. 

×
Subiecte în articol: nunta amenzi coronavirus