x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Omagiu pentru medicii români care luptă împotriva COVID 19

Omagiu pentru medicii români care luptă împotriva COVID 19

03 Dec 2020   •   16:50
Omagiu pentru medicii români care luptă împotriva COVID 19

Medicii români vor fi omagiați mâine, de ”Ziua Recunoștinței pentru Valorile Naționale”, în cadrul unui eveniment organizat de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

Cu această ocazie va avea loc un seminar cu tema " Istoria microbiologiei românești și perspective asupra medicinei actuale, de la vaccinul împotriva holerei, la ingineria genetică a vaccinului de azi". Seminarul va avea loc online, pe platforma FDVDR, începând cu ora 15:00 și va putea fi urmărit live pe pagina de facebook a Fundației Dan Voiculescu.

Ținând cont de numele emblematic al Institutului Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino” precum și de activitatea științifică pe care o desfășoară, printre guest speakerii acestui seminar se numără Prof. Univ. Dr. Viorel Alexandrescu, cercetător științific în cadrul acestei instituții reprezentative pentru știința medicală mondială, care va face o prezentare a istoriei microbiologiei românești și a activității Dr. Ioan Cantacuzino.

Dezbaterea va fi susținută de cercetători științifici, medici și virusologi români, implicați în lupta cu noul Coronavirus.

”Ziua Recunoștinței pentru Valorile Naționale” este un proiect al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, lansat în 2019, care are ca scop susţinerea unei redeşteptări naţionale, prin promovarea valorilor culturale şi naţionale româneşti. Este o sărbătoare națională, care are loc anual, în jurul datei de 1 decembrie, în care este omagiată o personalitate românească.

Evenimentul de lansare al acestui proiect a avut loc în preajma zilei marelui poet național Mihai Eminescu, pe 18 ianuarie 2019.  Cu această ocazie am marcat un moment crucial în cultura română, la încheierea primilor 100 de ani de la Marea Unire, menit să cinstească amintirea geniului și a patriotismului poetului Mihai Eminescu.

×