x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social (P) OVOIMUNO: suplimente nutritive cu imunoglobuline Y aviare, invenție românească

(P) OVOIMUNO: suplimente nutritive cu imunoglobuline Y aviare, invenție românească

de Diana Scarlat    |    24 Apr 2020   •   10:16
(P) OVOIMUNO: suplimente nutritive cu imunoglobuline Y aviare, invenție românească

Știm că un organism puternic se poate apăra mai ușor de orice boală, iar sistemul imunitar este cel mai important aliat al nostru în această luptă. Imunitatea puternică ne ajută în primul rând să nu ne îmbolnăvim prea ușor, iar dacă se întâmplă, tot sistemul imunitar este cel care ne ajută să ne vindecăm mai repede. Acest lucru este valabil pentru orice stare de boală, atât pentru banalele răceli, infecții bacteriene sau virale, cât și pentru lupta cu bolile grave, cele autoimune sau cancerul. Sistemul nostru imunitar luptă pentru a ne apăra de atacul diferiților factori stresori prin imunoglobuline. Omul modern este asaltat permanent de o multitudine de factori de stres, infecțioși, chimici, fizici și psihici, iar sistemul imunitar trebuie permanent să riposteze și să îl protejeze.

 

La orice vârstă și indiferent de alte aspecte esențiale din viața noastră, ocupație, stil de viață, stare de sănătate, funcționarea sistemului imunitar poate fi dezechilibrată. Pentru a veni în ajutorul sistemului imunitar, în cadrul unui stil de viață sănătos, pe lângă o alimentație echilibrată, se recomandă și suplimentele alimentare, care conțin substanțe imposibil de preluat doar din alimente. Un producător român, TRM Supplements (https://trmsupplements.ro/), a conceput o gamă de suplimente bazate pe imunoglobulinele Y(IgY) din ou, având la bază formule originale. „Avem o gamă cu IgY, cinci produse cu aceeași funcție de suport imunitar și nutritiv diferențiate pe categorii de vârstă. Sunt suplimente nutritive românești, concepute și fabricate în România, prezente pe piață de aproximativ doi ani. Toate produsele sunt notificate de către Institutul de Bioresurse Alimentare”, a explicat, pentru Jurnalul, dr. Marinela Ivănescu, reprezentanta TRM Supplements, care a conceput formulele, pornind de la principalele nevoi ale celor care trebuie să-și întărească sistemul imunitar. Gama OVOIMUNO este concepută pe categorii de vâstă, pentru copii, adolescenți și adulți, seniori și sportivi, pornind de la particularitățile fiecărei categorii privind stadiul evoluției sistemului imunitar. Copiii sunt imaturi imunitar, până la 10-12 ani, motiv pentru care au nevoie de susținere imunitară. Adolescenții și adulții sunt afectați de stresul de orice fel și bariera imunitară este afectată. „În cazul persoanelor de vârsta a treia, odată cu îmbătrânirea fizică a organismului are loc și îmbătrânirea sistemului imunitar care nu mai răspunde rapid și eficient. Aceasta este explicația pentru îmbolnăvirile frecvente și grave la această categorie de vârstă. Pentru categoria sportivi, efortul intens și suprasolicitarea fizică ridică, de asemenea, mari provocări privind eficiența sistemului imunitar”, mai explică specialista.

 

De ce oul crud sau gătit nu are același efect

Suplimentele alimentare OVOIMUNO au ca principiu activ Imunoglobulina Y (IgY) din ou și sunt formulate în prezența carbohidraților, iar mulți se întreabă de ce nu ar obține același efect de susținere a sistemului imunitar dacă pur și simplu ar mânca ouă. „Formulele sunt sub formă de pulberi, produse printr-o biotehnologie și anume liofilzarea, prin care se asigură biodisponibilitatea IgY. Când mâncăm oul ca atare, IgY se distruge în momentul în care pregătim culinar oul, deoarece aceasta este sensibilă termic și se distruge la temperaturi mai mari de 45oC. Dacă oul e mâncat crud, IgY este denaturată și inactivată de pH-ul acid de la nivelul stomacului. În schimb, IgY din formulele noastre este protejată termic în procesul de liofilizare și trece de digestia gastrică, ajungând la nivel intestinal, unde acționează, având funcție probiotică. Mecanismul de acțiune de aici începe: reglează microflora și digestia, formațiunile imunitare atașate tractului digestiv, care reprezintă 70-80% din sistemul nostru imunitar își reglează funcționarea și astfel reglăm imunitatea”, explică reprezentanta TRM Supplements.

 

Cum acționează OVOIMUNO

Prin aportul de factori biologici, OVOIMUNO ajută la restabilirea echilibrului florei digestive, reduce permeabilitatea intestinală, susține imunitatea organismului, reduce sau normalizează stresul inflamator, are rol antioxidant, crește aportul de substanțe nutritive și energie. „Suplimentele OVOIMUNO pot susține buna funcționare și menținerea sănătății țesuturilor și organelor organismului, în special a pielii, ochilor, glandei tiroide, sistemului digestiv, sistemului imunitar și nervos, sistemului osos și muscular , sistemului reproductiv, sistemului circulator s.a. „Toate bolile pornesc din intestin”, afirma, simplu și înțelept, Hipocrate. După aproximativ 2500 de ani, știința și medicina ajung la această concluzie. IgY din gama de suplimente OVOIMUNO are efect probiotic, acționează la nivel digestiv, dar cu efect la nivelul întregului organism, prin reducerea stresului inflamator. Așa ne putem explica multiplele beneficii pentru sănătate pe care le-am observat în urma administrării OVOIMUNO”, explică reprezentanta TRM Supplements.

 

Două tipuri de cure recomandate

Se pot administra cu scop preventiv dar și curativ, în diverse situații de boală. Când suntem sănătoși, se recomandă o astfel de cură pentru a ne menține starea de sănătate, iar în momentul în care suntem agresați, să putem susține răspunsul imun, astfel încât să fie eficient, să identifice problemele și să le corecteze, și în acest mod să ne menținem starea de sănătate. „Se recomandă în orice situație în care organismul este sau poate fi slăbit din punct de vedere imunitar. În această abordare se recomandă cură de imunizare opt săptămâni, după o schemă de administrare cu creștere graduală a cantității de pulbere, indicată pe ambalaj”, explică dr. Marinela Ivănescu. Când suntem bolnavi, se recomandă pentru a ajuta însănătoșirea. „În starea de boală în organism există o stare inflamatorie, echilibrarea sistemului imunitar duce la reducerea stresului inflamator și la recuperarea stării de sănătate. Produsele pot fi administrate, ca adjuvant împreună cu medicația alopată, inclusiv antibiotice și citostatice, în afecțiuni diverse, acute sau cronice, la subiecți cu sistemul imunitar slăbit, inclusiv în cazul bolilor autoimune”, mai spune reprezentanta TRM Supplements. Și în aceste situații se recomandă pentru început cure de opt săptămâni, dar schema de administrare se modifică în functie de patologie. De exemplu, în cazul infecțiilor se începe administrarea cu doza maximă recomandată. În aceste situații se pot solicita telefonic sau prin e-mail informații suplimentare privind conduita de administrare.

 

 

Se recomandă la trecerea dintre sezoane, în perioadele de efort intens fizic sau intelectual, în situația expunerii la factori toxici, inclusiv, antibiotico sau chimioterapie, sau expunerea la factori contagioși în cadrul colectivităților, înainte și după intervențiile chirurgicale.

Dr. Marinela Ivănescu, reprezentant TRM Supplements

×