x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Panouri fotovoltaice pentru persoane fizice

Panouri fotovoltaice pentru persoane fizice

de L. Budin    |    27 Aug 2019   •   10:10
Panouri fotovoltaice pentru persoane fizice

Noul program „Casa Verde - fotovoltaice”, destinat instalării de panouri solare, va demara pe data de 9 septembrie şi se va adresa persoanelor fizice, ce pot deveni, astfel, şi producători de energie electrică, a anunţat ieri Graţiela Gavrilescu, ministrul Mediului.
Tot ieri, Cornel Brezuică, preşedintele Administraţiei Fondului de Mediu (AFM), şi  Daniel Suciu,  ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, au semnat contractul de finanţare al programului. Prin bugetul alocat (656 milioane de lei), vor fi finanţate circa 33.000 de unităţi locative. Începând cu data de 9 septembrie, cetăţenii vor putea să ia legătura cu instalatorii validaţi de panouri fotovoltaice. Lista cu aceştia a fost publicată ieri pe site-ul AFM. Cetăţenii vor putea să încheie contracte cu aceşti instalatori, după care vor trebui să-şi ia avizul tehnic pentru montarea panourilor.

Pentru a beneficia de finanţare, persoana fizică trebuie să respecte criteriile de eligibilitate a solicitantului, criteriile de eligibilitate a proiectului şi cerinţele tehnice ale componentelor sistemului de panouri fotovoltaice. De asemenea, solicitanţii trebuie să prezinte documentele necesare pentru înscriere, aşa cum se regăsesc în Ghidul de finanţare disponibil pe site-ul AFM.
 


Lista cu instalatorii validaţi pentru panouri fotovoltaice a fost publicată, ieri, pe www.afm.ro. Tot acolo pot fi găsite detaliile tehnice ale programului. Dosarele de finanţare se vor depune exclusiv electronic.

×
Subiecte în articol: panouri fotovoltaice