x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Peste 60 de intervenţii ale salvamontiştilor în ultimele 24 de ore

Peste 60 de intervenţii ale salvamontiştilor în ultimele 24 de ore

02 Feb 2020   •   12:00
Peste 60 de intervenţii ale salvamontiştilor în ultimele 24 de ore

Salvamontiştii au intervenit în ultimele 24 de ore la peste 60 de solicitări, în multe cazuri fiind vorba de accidentări deosebit de grave, a anunţat, duminică, Salvamont România.

"În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional Salvamont, direct sau prin Sistemul Naţional de Urgenta SNAU 112, s-au primit 61 apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a echipelor Salvamont (...). După acordarea primului ajutor, stabilizare şi transport de la locul evenimentului de către salvamontişti, 42 dintre aceste cazuri au fost trimise către unităţile spitaliceşti cu ambulanţele (...), restul, considerate mai uşoare fiind îndrumate către spital pentru control suplimentar, cu maşinile aparţinătorilor", se arată într-o postare de pe contul de Facebook al Dispeceratului Naţional Salvamont.

Conform aceleiaşi surse, în acelaşi interval de timp s-au primit şi 81 de apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre zona montană.

"Şi ziua de astăzi va fi caracterizată tot prin acelaşi număr foarte mare de turişti pe munte, pe domeniile de practicare a sporturilor de iarna, dar şi în afara acestora, fapt ce determina echipele Salvamont să asigure asistenţa de salvare la un nivel de personal sporit, peste 450 de salvamontişti fiind la datorie pe domeniile de practicare a sporturilor de iarna, în zonele alpine şi în cabinetele medicale din cele peste 90 de baze şi posturi Salvamont", se mai arată în postare.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: salvamont