x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social PONDERAS ACADEMIC HOSPITAL este primul spital multidisciplinar din România cu acreditare JCI

PONDERAS ACADEMIC HOSPITAL este primul spital multidisciplinar din România cu acreditare JCI

13 Oct 2020   •   16:59
PONDERAS ACADEMIC HOSPITAL este primul spital multidisciplinar din România cu acreditare JCI

PONDERAS ACADEMIC HOSPITAL, parte a Rețelei de sănătate REGINA MARIA, este primul și singurul spital multidisciplinar din România care obține de la JCI recunoașterea internațională pentru siguranța si calitatea actului medical. Joint Commission International (JCI) este lider mondial în acreditările internaționale de sănătate, primul și singurul Centru de Colaborare al Organizației Mondiale a Sănătății, iar pentru obținerea acesteia au fost evaluate 240 de standarde de calitate. Odată cu obținerea acestei acreditări, PONDERAS ACADEMIC HOSPITAL devine singurul spital din România cu 7 acreditări internaționale: 1 JCI (SUA), 5 din partea SRC (SUA) și 1 IFSO (EU).

Acest nivel înalt de recunoaștere a calității actului medical, obținut de un spital multidisciplinar în premieră pentru România, a deschis o nouă cale pentru standardele de calitate în regiune, onoare care se însoțește și de un angajament responsabil, de a menține și de a ridica permanent acest nivel, în pas cu cele mai apreciate spitale din lume. Medalia de aur primită de la JCI vine în completarea celorlalte acreditări internaționale obținute de PONDERAS ACADEMIC HOSPITAL începând cu 2011, și care validează excelența în chirurgie, confirmând nivelul de siguranță a pacientului. Beneficiarii acestui cadru instituțional de excelență sunt pacienții care ne trec pragul, dornici să găsească servicii medicale de cea mai înalta calitate, răspunsul terapeutic favorabil venind pe de alta  parte, să alimenteze satisfacția personalului medical dar să il și motiveze să își trateze semenii la aceste standarde, în România. În activitatea spitalului sunt multe aspecte de evidențiat, însă în contextul actual, al pandemiei cu noul coronavirus, mă opresc la protocoalele instituționale de siguranță medicală și operațională asumate de PONDERAS ACADEMIC HOSPITAL, care au asigurat protecția tuturor pacienților tratați și a personalului medical de infecția virală, organizare care a fost apreciată de JCI. Procesul de pregătire și evaluare JCI a constituit, în sine, o experiență benefică pentru noi toți, prin implementarea cu rigurozitate a standardelor acestei organizații. Mulțumesc întregii echipe pentru munca și dedicarea de care a dat dovadă de-a lungul timpului, pentru că doar în acest mod a fost posibil să devenim o referință internațională pentru modul de organizare și calitatea tratamentelor moderne pe care le oferim. a declarat Prof. Asoc. Dr. Cătălin Copăescu, Director Medical PONDERAS ACADEMIC HOSPITAL.

Joint Commission International a acordat spitalului PONDERAS ACADEMIC HOSPITAL recunoaşterea internaţională în urma unui proces riguros de testare şi de evaluare a calităţii serviciilor medicale şi a siguranţei pacientului. Procesul de acreditare a durat aproximativ 2 ani, pe parcursul acestei perioade fiind analizate toate procesele și procedurile care stau la baza actului medical și care previn erorile umane sau procedurale.

Acreditarea primită din partea JCI ne onorează profund și ne confirmă din nou performanța și siguranța serviciilor medicale oferite de PONDERAS ACADEMIC HOSPITAL. Misiunea noastră a fost și va rămâne aceea de a pune pacientul pe primul plan, iar procesul pentru obținerea acestei recunoașteri ne-a învățat extrem de multe lucruri care s-au regăsit imediat în valorile noastre. Obținerea acreditării JCI reprezintă începutul unui nou capitol și, acum simțim, mai mult ca oricând, responsabilitatea  de a ne menține standardele la cel mai înalt nivel.declară dr. Nirvana Georgescu, Director de Calitate și Siguranța Pacientului, Rețeaua de sănătate REGINA MARIA.

REGINA MARIA devine astfel singura rețea de sănătate din Romania cu două acreditări JCI, după ce în 2014 Spitalul Băneasa a primit recunoașterea pentru calitatea îngrijirii și siguranța pacientului. În același timp, REGINA MARIA reconfirmă poziția României pe lista țărilor care asigură cele mai înalte standarde de siguranță în mediul privat, printre care: siguranța actului medical, rata scăzută de complicații, numărul scăzut de infecții nosocomiale intraspitalicești, eficiența și eficacitatea actului medical.

Procesul premergător acreditării a durat peste 2 ani și a presupus pentru întreaga echipă peste 4000 de ore dedicate analizei.  Spitalul a fost implicat în evaluarea a 240 de standarde, fiecare standard având minim 4 indicatori. Au existat aproximativ 1000 de indicatori analizați pentru a demonstra conformitatea cu standardele JCI.

Ponderas Academic Hospital a fost acreditat de către comisia JCI și a obținut un grad de conformitate de 98%.

 

 

×