x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Premii de excelenţă pentru gardienii identităţii româneşti

Premii de excelenţă pentru gardienii identităţii româneşti

de L. Budin    |    10 Dec 2019   •   12:30
Premii de excelenţă pentru gardienii identităţii româneşti

Astăzi, în Capitală, are loc Gala Premiilor Revistei CARIERE, ediţia a VII-a. Vor fi premiaţi acei oameni care descoperă, protejează şi conservă elementele de identitate românească, salvându-le de la pieire şi de la uitare. Pentru cele 7 premii de excelenţă sunt nominalizate persoane care activează în domeniul educaţiei, ştiinţei, afacerilor, medicinei, patrimoniului cultural şi natural.

 

Cele 7 categorii pentru care se vor acorda premii de excelenţă sunt „Gardienii patrimoniului românesc” (oameni care îşi pun la bătaie profesionalismul şi timpul liber pentru a se dedica unor cauze generoase), „Antreprenoriat Produs în România” (oameni de afaceri care au transformat pasiunea pentru produsele și tradițiile românești în business), „Salvatorii satului românesc” (artiști și activiști care promovează tradițiile din mediul rural și meșteșugurile pe cale de dispariție), „Leadership în educaţie” (oameni implicați în transformarea și modernizarea educației românești, cu impact la nivelul comunităților), „Medici pentru România” (profesionişti care dau lecţii despre vocaţie şi despre compasiune). Dintre cei nominalizaţi, vor fi premiaţi cei care au primit cele mai multe voturi din partea publicului. La categoriile „Păstrătorii patrimoniului natural. Arii protejate” şi „Leadership pentru întreaga carieră”, premiile vor fi decise şi acordate de echipa revistei CARIERE.

 

Herculane Project face valuri

La categoria „Gardienii patrimoniului românesc”, printre cei nominalizaţi se numără şi Oana Chirilă, coordonatoarea proiectului Herculane Project. Ea a vorbit şi în paginile cotidianului „Jurnalul” despre eforturile tinerilor arhitecţi din Timişoara de a pune în siguranţă Băile Neptun, din staţiunea de pe Valea Cernei. Cu cei 58.000 de euro strânşi din donaţii, arhitecţii de la Asociaţia Locus au început acum o lună lucrările: au intervenit în 12 zone la nivelul învelitorii clădirii Băilor Neptun, au igienizat locul (s-a strâns gunoi cât să încapă în 70 de camionete), au protejat superba fântână de majolică, au curăţat terasele exterioare şi acoperişul de vegetaţie, şi toate elementele ornamentale şi constructive care stăteau să cadă au fost depozitate în interiorul clădirii. Toate aceste lucrări, reversibile şi temporare, au ca scop oprirea degradării, în aşteptarea unor viitoare lucrări de restaurare.

Anul trecut, premiul „Leadership pentru întreaga carieră” i-a revenit lui Ivan Patzaichin, „pentru numeroasele inițiative inovatoare de responsabilitate socială care promovează valorile și tradițiile românești”.

 

×