x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social PRIMER: voluntarii pot opri pandemia

PRIMER: voluntarii pot opri pandemia

12 Mai 2020   •   18:00
PRIMER: voluntarii pot opri pandemia
Sursa foto: Lucian Alecu

Patronatul Producătorilor Industriali de Medicamente din România (PRIMER) salută contribuţia voluntarilor sănătoşi şi a pacienţilor care participă la studiile clinice derulate în vedera găsirii unui tratament şi a unui vaccin împotriva SARS-CoV-2.

„OMS, guvernele, oamenii de știință, comunitatea medicală și industria farmaceutică s-au aliniat în ultimele două luni într-o cursă nemaivăzută pentru a pune capăt pandemiei”, a declarat dr. Dragoș Damian, director executiv PRIMER. „La acest efort contribuie mai mult de 100.000 de voluntari sănătoși și pacienți înrolați în peste 250 de studii clinice, care se desfășoară în 100 de țări”.

Conform reglementărilor în vigoare, studiile clinice se desfășoară în patru faze, cea mai importantă fiind faza a treia, în care noul medicament este administrat unor grupuri mai mari de voluntari sau pacienți. Se verifică eficienţa și siguranța medicamentului sau a vaccinului, prin comparație cu tratamentele placebo sau cu alte terapii care se află deja în uz.

 

Durata studiilor clinice variază de la câteva luni la câțiva ani, iar parcurgerea tuturor fazelor este obligatorie, pentru ca medicamentul sau vaccinul să fie sigur și eficient.

 

×