x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Programul repatrierei sicriului Reginei-Mamă

Programul repatrierei sicriului Reginei-Mamă

17 Oct 2019   •   19:30
Programul repatrierei sicriului Reginei-Mamă

Mâine, rămășițele pământești ale Reginei-Mamă Elena a României vor fi repatriate, pentru ca aceasta să fie reînhumată la Curtea de Argeș, alături de fiul ei, Regele Mihai I. Conform unui comunicat al Casei Regale, o aeronavă va aduce pe teritoriul românesc sicriul reginei, eveniment urmat de un ceremonial militar şi religios, la care publicul nu are acces.

Parcursul cortegiului funerar va fi după cum urmează:

-Vineri, între orele 12.00 - 12.45, sicriul va fi depus în Sala Regilor, de la Palatul Elisabeta din Capitală. Publicul va avea acces în fața Palatului.

-Între orele 12.45  şi 16.00, cortegiul funerar se va deplasa până la Curtea de Argeș, pe ruta Chitila (ora 13.00), Titu (ora 13.45), Găești (ora 14.10), Topoloveni (ora 14.40), prin centrul municipiului Pitești (intrare în oraș la ora 15.05) și prin centrul municipiului Curtea de Argeș (intrare în oraș la ora 16.00). Cortegiul va reduce viteza în localități.

- La ora 16.45, sicriul Reginei Elena va fi depus în Biserica Episcopală. Începând cu ora 17.15, publicul se va putea reculege la catafalc.

-Sâmbătă, publicul se va putea reculege la catafalc între orele 8.00 şi 10.00. Principesa Margareta îi roagă pe toți cei care doresc să aducă o floare să aleagă doar flori albe, simbol al seninătăţii și bunătăţii Reginei-Mamă.

-Sâmbătă, la 12.00, va fi oficiată slujba de înmormântare, în Biserica Episcopală. Publicul va avea acces în parcul bisericii. La ora 13.00 va avea loc ceremonia de reînhumare, accesul publicului fiind permis pe platforma din faţa Noii Catedrale.

×