x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Rafila: „Să ne așteptăm la creșteri accentuate în ATI”

Rafila: „Să ne așteptăm la creșteri accentuate în ATI”

de Monica Cosac    |    22 Oct 2020   •   10:31
Rafila: „Să ne așteptăm la creșteri accentuate în ATI”

În România, alte 4.848 de noi cazuri de infecție cu noul coronavirus au fost raportate într-o singură zi, un record absolut de la debutul pandemiei, în urma a peste 37.000 de teste, potrivit datelor transmise de Grupul de Comunicare Specială. Medicul Alexandru Rafila spune că recordul de testări în 24 de ore demonstrează că circulația virusului în comunitate este tot mai mare și sunt tot mai multe persoane care trebuie să fie testate. Mai mult, Rafila avertizează că, dacă în următoarele trei zile se vor înregistra zilnic în jur de 5.000 de infectări noi, „să ne așteptăm ca, în cursul săptămânii viitoare, să asistăm la o creștere destul de accentuată de cazuri în terapiile intensive”. 


În prezent, capacitatea maximă declarată a celor 143 de centre de testare este de 35.000 de teste/zi, însă Ministerul Sănătății le-a solicitat să își actualizeze capacitatea de testare.


Între timp, tot mai multe focare de COVID-19 apar în unitățile medicale. În județul Buzău, conform datelor DSP, sunt active nouă focare de SARS-CoV-2, cel mai mare fiind la Spitalul de Psihiatrie Săpoca, unde testele au arătat că 78 de persoane s-au infectat. La Spitalului Universitar Elias din Capitală, sunt 26 de cadre medicale infectate, un alt focar de COVID-19 fiind confirmat, ieri, în Secția ATI a Spitalului Județean din Craiova, unde 24 de angajați au fost testați pozitiv. 


 

×