x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Raluca Turcan anunță că analiza propunerilor privind pensiile speciale va începe săptămâna viitoare

Raluca Turcan anunță că analiza propunerilor privind pensiile speciale va începe săptămâna viitoare

12 Apr 2021   •   16:14
Raluca Turcan anunță că analiza propunerilor privind pensiile speciale va începe săptămâna viitoare

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, a declarat, după o întâlnire cu beneficiarii de pensii de serviciu, că analiza propunerilor privind pensiile speciale va începe săptămâna viitoare.

„Punctele de vedere primite astăzi de la reprezentanții categoriilor beneficiare de pensii de serviciu vor fi transmise grupului de lucru al coaliției, pentru a intra în analiză începând cel mai probabil de săptămâna viitoare. Rolul care revine grupului de lucru pe pensii speciale de la nivelul coaliției este acela de a finaliza variantele de modificări pornind de la cele cinci propuneri avansate deja de Ministerul Muncii și Protecției Sociale și integrând totodată punctele de vedere exprimate de categoriile vizate”, transmite Raluca Turcan.

Ministrul Muncii precizează că, în cadrul celei de-a doua întâlniri cu beneficiarii de pensii de serviciu, a constatat că ideea de a aduce un echilibru între contributivitate și factorul favorizant este împărtășită de toate categoriile.

„Mai mult, pentru anumite domenii avem deja propuneri punctuale, urmând ca zilele viitoare să intrăm în discuții mai aplicate și cu alte categorii profesionale. Analiza legislației în vigoare în momentul de față, dar și a jurisprudenței Curții Consituționale, pe care o realizăm împreună, ar trebui să ne conducă la propuneri care să răspundă atât criteriului echității, cât și cerinței de constituționalitate”, conchide Turcan

 

×
Subiecte în articol: raluca turcan pensii speciale