x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Record istoric pe piaţa muncii în luna mai. A crescut interesul românilor de a-și căuta un nou job

Record istoric pe piaţa muncii în luna mai. A crescut interesul românilor de a-și căuta un nou job

03 Iun 2020   •   11:52
Record istoric pe piaţa muncii în luna mai. A crescut interesul românilor de a-și căuta un nou job

Luna mai a adus o creștere a numărului de aplicări la job-uri cu peste 50% față de luna aprilie și cu mai bine de 45%, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Cei mai activi în căutarea unui nou loc de muncă au fost angajații din transport, financiar, inginerie, vânzări și medical.

Potrivit BestJobs, odată cu relaxarea restricțiilor impuse pe perioada stării de urgență, a crescut și interesul românilor de a-și căuta un nou job sau, cel puțin, de a evalua ofertele angajatorilor.

Dacă în lunile anterioare cele mai multe căutări erau pentru joburi remote sau work from home, în luna mai angajații români au fost mai puțin interesați de această opțiune (-35% mai puține căutări pentru joburi remote).

Angajații din transport, financiar, inginerie, vânzări și medical&pharma au fost cei mai activi în căutarea unui nou loc de muncă în luna mai, cu un volum total de căutări pentru aceste domenii de peste 120.000.

Domeniile retail și BPO au înregistrat și ele un interes crescut din partea candidaților comparativ cu luna aprilie, cu peste 14.000 de căutări fiecare, pe fondul creșterii cu circa 45% a numărului de poziții deschise în aceste domenii, față de aceeași perioadă a anului trecut.

Job-ul vedetă al lunii mai, care a strâns cele mai multe aplicări (2.321), a venit de la un retailer de îmbrăcăminte, care a căutat să recruteze prin BestJobs lucrători comerciali pentru magazinele sale.

În luna mai candidații s-au uitat mai ales la companiile din zona de energie, retail și farma.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: job angajati