x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social REGINA MARIA inaugurează la Cluj primul Centru de Fertilitate și Fertilizare in vitro din Rețea

REGINA MARIA inaugurează la Cluj primul Centru de Fertilitate și Fertilizare in vitro din Rețea

03 Dec 2020   •   15:47
REGINA MARIA inaugurează la Cluj primul Centru de Fertilitate și Fertilizare in vitro  din Rețea

Rețeaua de sănătate REGINA MARIA anunță inaugurarea unui Centru de Fertilitate și FIV în cadrul Spitalului REGINA MARIA Cluj. După doi ani de la finalizarea celei mai mari investiții din țară, în valoare de peste 18 milioane de euro, operatorul privat oferă noi oportunități cuplurilor care se confruntă cu probleme de fertilitate.

 

Centrul de Fertilitate și Fertilizare in vitro reprezintă o investiție de jumătate de milion de euro, pacienții beneficiind de serviciile complete ale spitalului și ale celor două policlinici REGINA MARIA din același oraș. Spațiul alocat centrului include circuite speciale, dedicate cuplurilor care pot veni la control în vederea diagnosticării și tratării dificultăților în procesul de concepție.

 

În urmă cu doi ani am transformat orașul Cluj-Napoca într-o nouă capitală a sănătății, prin investițiile realizate în această zonă. Ne-am consolidat poziția regională prin construirea celui mai mare spital privat cu servicii integrate, dar și prin achiziția unor companii locale. Obiectivul nostru rămâne în continuare același: să oferim pacienților un act medical modern, la cele mai înalte standarde de calitate, și acces la o gamă extinsă de produse și servicii. Centrul de Fertilitate și FIV din cadrul Spitalului REGINA MARIA Cluj este un loc în care specialiști cu experiență pun la dispoziția cuplurilor cele mai noi terapii pentru investigarea și tratarea problemelor de fertilitate.” a declarat Fady Chreih, CEO al Rețelei de sănătate REGINA MARIA.

 

Problemele de fertilitate reprezintă o adevărată provocare pentru unele cupluri, iar cifrele ne arată că până la 20% din cazuri nu au o cauză evidentă. Conform statisticilor, 1 din 6 cupluri are probleme de concepție, iar incidența în funcție de gen este de 1 la 1. Pentru a veni în întâmpinarea acestor pacienți cu probleme de fertilitate, Rețeaua de sănătate REGINA MARIA propune o abordare integrată a fiecărui caz în parte.

Domnul Conf. Univ. Dr. Romeo Micu, Șef secție Obstetrică-Ginecologie este cel care coordonează echipa multidisciplinară a Centrului de Fertilitate și FIV, formată din Dr. Mihai Surcel – Medic Primar Obstetrică-Ginecologie, Embriolog  Dr. Bechir Melihan- Medic Primar Obstetrică-Ginecologie, Embriolog Dr. Cristina Zlătescu - Medic specialist OG, competență infertilitate și embriologie, Dr. Cristina Ivan – Medic Specialist Urologie, Dr. Antonia Kiraly – Medic Specialist Endocrinologie, Dr. Anca Crăciun – Șef de Lucrări Diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, Dr. Bogdan Chiroiu -  Medic primar Radiologie - imagistică medicală, Dr. Luminița Cocârlă -  Medic primar Radiologie - imagistică medicală, Dr. Luminița Cocârlă – Medic primar Alergologie și imunologie, Dr. Simona Avram – Medic Primar Hematologie, Dr. Ioan Cetină - Medic specialist chirurgie generală și Iustin Pașcalău – Psiholog. În cadrul Centrului, cuplurile care necesită  asistență medicală pentru tratarea infertilității au la dispoziție atât analize de laborator, cât și servicii medicale imagistice.

Spitalul REGINA MARIA Cluj dispune de o suprafață de peste 7.000 mp, organizată pe șapte niveluri:  parter, patru etaje supraterane și două subterane. Unitatea medicală include un sistem complet de imagistică General Electric, cu aplicații în chirurgie, pediatrie, ginecologie și ortopedie. De anul trecut, a devenit centru de referință General Electric în imagistica dedicată patologiei sânului, iar laboratorul integrează un departament de genetică moleculară și o divizie specializată de anatomie patologică. Mai mult decât atât, în cadrul spitalului este inclus și departamentul de specialități chirurgicale pediatrice extins pe un întreg etaj, precum și ambulatoriul dedicat exclusiv copiilor, compus din 7 cabinete de consultații și camera de gardă 24/7. Policlinica dispune de un laborator propriu unde se procesează analizele pacienților, cu o suprafață de 120 mp.

 

×