x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Remedii homeopate contra bolii hemoroidale

Remedii homeopate contra bolii hemoroidale

11 Feb 2020   •   18:30
Remedii homeopate contra bolii hemoroidale

Hemoroizii, interni sau externi, sunt dureroşi de cele mai multe ori, sângerează și sunt asociați cu constipația. Factori agravanţi sunt obiceiurile alimentare nesănătoase, sedentarismul şi stresul.

 

Pentru a diminua efectele neplăcute, se folosesc, local, creme și supozitoare cu efect antiinflamator și analgezic. Băile de șezut cu diverse ceaiuri calmante, precum și igiena locală sunt extrem de importante.

Tratamentul homeopat poate fi o soluție eficace. „Dacă hemoroizii sunt consecința unei staze venoase, se poate folosi Aesculus Hippocastanum”, explică medicul homeopat Dragoș Peteu. „Ignatia este remediul prescris în cazuri de acutizări hemoroidale ca urmare a unor supărări sau necazuri. De cele mai multe ori sunt interni – devin vizibili însă după scaun, agravați de tuse, iar durerea este înțepătoare. Poate fi ameliorată în urma mersului pe jos. Pacienții, de obicei, sunt în perioade în care refuză fructele.”

Specialistul adaugă că Gelsemium este util în situația în care bolnavul trece printr-o perioadă de stres cu teamă anticipatorie şi are scaune moi, care agravează disconfortul hemoroidal. Hemoroizii asociați cu epistaxis (sângerare nazală) și agravați de lapte și mersul pe jos pot pot fi trataţi cu Sepia. Acest remediu este util şi pentru femeile gravide sau care au născut. Sulphur este prescris când pacientul suferă de hemoroizi interni sau externi agravați de somn, băuturi slab alcoolizate (bere), mișcare, atingere, căldură. Hemoroizii apăruți la copii pot fi tratați cu Muriaticum acidum.

Tratamentul chirurgical este o măsură radicală, având indicații precise. Poate fi o soluție rapidă, fără însă a înlătura cauza care a generat boala hemoroidală.

 

Mişcare şi dietă

Medicul homeopat Dragoş Peteu spune că alimentația trebuie să fie echilibrată, axată pe legume și fructe mai ales crude, bogate în fibre vegetale. Suferindul trebuie să se hidrateze corespunzător şi să consume mai puțină carne și făinoase. Sunt de evitat alcoolul (mai ales băuturile tari) și condimentele. Mișcarea, plimbarea în aer liber și înotul sunt benefice atât în tratamentul hemoroizilor, cât și al constipației.

×