x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Șapte milioane de oameni au mers cu metroul din Bucureşti, în iunie

Șapte milioane de oameni au mers cu metroul din Bucureşti, în iunie

19 Iul 2021   •   09:40
Șapte milioane de oameni au mers cu metroul din Bucureşti, în iunie

Aproape șapte milioane de călători au validat cartele în staţiile de metrou din Bucureşti în cursul lunii iunie 2021, arată datele furnizate de Metrorex la solicitarea ZF.

Faţă de acum doi ani, când pandemia nu exista, cifra este la jumătate, însă comparativ cu iunie 2020, când restricţiile abia fuseseră ridicate, iar teama de a merge cu transportul în comun era la cote ridicate, numărul de călători este cu 15% mai mare. Sunt, aşadar, semnale că traficul de la metrou îşi revine, însă într-un ritm lent.

„Lumea a început să revină la metrou. Majoritatea călătorilor poartă mască, dar mai sunt şi unii care nu o fac. De aceea, îi încurajăm pe cei care văd călători fără mască să atragă atenţia agenţilor de pază sau să facă petiţii către noi. Cei de la pază merg şi le recomandă să-şi pună masca celor care nu o au. Am remarcat că se menţine traficul considerabil mai mic din staţiile Aurel Vlaicu şi Pipera, pentru că multe companii lucrează în continuare în regim de telemuncă“, spune Ştefan Paraschiv, directorul general al Metrorex.

Cea mai tran­zitată staţie a fost, în iunie 2021, Piaţa Sudului, cu peste 291.000 de persoane care au validat cartele. Staţia de la Piaţa Sudului comunică direct cu mallul Sun Plaza, acesta fiind motivul traficului mereu ridicat de acolo.

Aurel Vlaicu, staţia care se afla cândva în top, cu peste 622.000 de validări în iunie 2019, s-a clasat abia pe locul al patrulea în prima lună de vară a acestui an, mai arată datele Metrorex.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: metrou