x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Școală pictată pentru a-i ajuta pe elevi să scape de frica pandemiei

Școală pictată pentru a-i ajuta pe elevi să scape de frica pandemiei

11 Oct 2020   •   16:13
Școală pictată pentru a-i ajuta pe elevi să scape de frica pandemiei

O şcoală din Braşov a fost pictată de voluntari, în culori vii, astfel încât copiii să nu mai simtă o atmosferă apăsătoare. De asemenea, pe pereții clădirii au apărut mesaje motivaționale care ar trebui să îi ajute pe elevi să depășească frica provocată de pandemia de COVID-19.

Inițiatoarea proiectului este Carmina Nicolescu, directoarea unei grădiniţe private. Însoțită de voluntari, ea a pictat pereţii unei şcoli din Braşov cu numere şi cifre haioase, mesaje motivaţionale şi curcubeie. Totul pentru a aduce zâmbete pe faţa copiiilor.

„A 20-a acţiune de poveşti colorate pe pereţi. Suntem la o şcoală specială dragă nouă din Braşov şi, din nou, ca de fiecare dată, am reuşit să punem aceste culori pe pereţi şi luni, când vin copiii, să fie la fel de fericiţi cum sunt de fiecare dată când pictăm în spitale şi grădiniţe. Este o zi specială mai ales că este şi ziua mea”, a declarat Carmina Nicolescu, iniţiatoarea proiectului.

Fondurile pentru pictarea școlii au fost obţinute din donaţii. În ultimii cinci ani, Carmina Nicolescu și voluntarii au pictat 20 de şcoli, grădiniţe şi spitale. Totul a început când Carmina Nicolescu şi-a dus băiatul la Spitalul de Copii din oraş şi a văzut doar gri în jur. De atunci ea a decis să facă viaţa mai colorată copiilor aflaţi în suferinţă sau celor care petrec jumătate de zi între pereţii şcolilor.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: scoala pictata