x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Școlile particulare vor cursuri faţă-n faţă

Școlile particulare vor cursuri faţă-n faţă

de L.Budin    |    28 Oct 2020   •   09:57
Școlile particulare vor cursuri faţă-n faţă

Într-o scrisoare adresată prefectului Bucureştiului, Asociația Școlilor Particulare (ASP) solicită întrunirea de urgenţă a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, pentru a anula decizia de suspendare a cursurilor în unităţile de învăţământ din Capitală. Asociaţia constată că aceste unităţi sunt considerate „neesenţiale”, din moment ce pot fi închise în aceleaşi condiţii ca barurile şi cazinourile. Nu s-a putut demonstra faptul că şcolile pot deveni focare majore de transmitere a SARS-CoV-2.

Un sondaj realizat de ASP mai arată că incidenţa cazurilor de îmbolnăvire, la cursurile faţă în faţă, este una foarte redusă. În scrisoare se aduc şi argumente legate de calitatea actului educaţional, care se bazează pe relaţiile interumane. Puterea de concentrare a elevilor scade invers proporţional cu timpul petrecut online, iar sănătatea le e afectată. Profesorii acuză şi ei oboseala accentuată, după orele petrecute în faţa ecranului.

Într-o declaraţie făcută la un post de televiziune, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a afirmat că infectările nu au loc în şcoală, ci pe drumul către şi dinspre unităţile de învăţământ.

 

 

 

×