x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Sfaturi antitragedie de la Salvamont

Sfaturi antitragedie de la Salvamont

de L. Budin    |    11 Ian 2021   •   09:14
Sfaturi antitragedie de la Salvamont

Weekendul trecut, din cauza aglomeraţiei, imprudenţei şi lipsei de civilizaţie montană, Salvamont Neamţ a trebuit să facă faţă mai multor accidente care au avut loc în zona Durău. Au primit îngrijiri o doamnă cu luxaţie tibio-tarsiană, o alta cu o contuzie toraco-lombară, un turist cu plăgi minore, un adolescent cu mâna fracturată şi un bărbat cu plagă profundă la membrul superior drept.

Salvamont România face câteva recomandări celor care vor să practice sporturile de iarnă: să aibă un echipament de alunecare pe zăpadă corespunzător, potrivit cu greutatea corporală, să-şi adapteze viteza și maniera de a schia conform pregătirii tehnice, condiției fizice, stării zăpezii, gradului de dificultate a pârtiei, condițiilor atmosferice și traficului. Sunt îndemnaţi să depăşească schiorul din aval fie pe partea dreaptă, fie pe stânga, cu condiţia ca mişcarea să fie suficient de amplă pentru a evita o eventuală evoluţie neaşteptată a celui depăşit. Trebuie să evite staţionarea pe pârtie, pe porţiunile înguste şi lipsite de vizibilitate.

Turiştii sunt îndemnaţi să nu folosească mijloace de alunecare improvizate, de tip pungă sau capace de plastic, care sunt greu de controlat şi care pot duce la accidente grave.

Foto: Facebook Salvamont România – Dispeceratul Naţional

×
Subiecte în articol: salvamont