x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social SITUAȚIA TRAFICULUI - cum se circulă pe șoselele din țară

SITUAȚIA TRAFICULUI - cum se circulă pe șoselele din țară

29 Apr 2016   •   19:01
SITUAȚIA TRAFICULUI - cum se circulă pe șoselele din țară
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la ora 18:45, în judeţul Suceava, circulaţia se desfăşoară pe o bandă, alternativ, pe DN17 Gura Humorului - Câmpulung Moldovenesc, pe raza localităţii Vama, din cauza unui accident rutier. Semiremorca  unui autotren a derapat pe carosabilul umed, într-o curbă, a pătruns pe sensul opus şi a acroşat două autoturisme.         

          Pe DN1 Bucureşti - Braşov se circulă în coloană la intrarea în Comarnic dinspre Ploieşti.

          Pe DN7(E81) Râmnicu Vâlcea - Sibiu, între localităţile Câinenii Mici (judeţul Vâlcea) şi Lazaret (judeţul Sibiu), la kilometrul 237+051 de metri, până în data de 15 iulie 2016 se execută lucrări de reparaţii la pasajul rutier amenajat peste calea ferată (pasajul Râu Vadului). Circulația este deviată pe un drum lateral, pe care se află amenajată o trecere la nivel cu calea ferată simplă, prevazută cu bariere.

          Tot în județul Vâlcea, pe Valea Oltului, până pe data de 30 iunie 2016, pentru a se permite executarea lucrărilor de consolidare a viaductului Cârligu Mic, circulația rutieră pe DN7 se desfăşoară restricționat, pe o bandă, alternativ, pe sectorul kilometric 200+615 – 200+815 metri.

          În aceste două zone de lucru de pe Valea Oltului se formează frecvent coloane de autovehicule.

          Tot pe DN7, în judeţul Argeş, la ieşirea din localitatea Bascov către Râmnicu Vâlcea, mulţi automobilişti încetinesc mai mult decât este necesar sau chiar opresc la o trecere la nivel cu o cale ferată închisă (în zona Valea Ursului). Din acest motiv, coloana de maşini a ajuns până aproape de ieşirea de pe autostrada A1. Le recomandăm conducătorilor auto să respecte semnalele de mărire a vitezei efectuate de poliţiştii care acţionează în zona căii ferate, dar şi pe cele de reducere a vitezei pe care le fac echipajele prezente la ieşirea de pe A1. 

          În judeţul Argeş, se circulă îngreunat şi pe DN65B (care asigură legătura dintre autostrada A1 şi DN65 Piteşti - Slatina), în zona unui complex comercial, dar şi pe DN65 Piteşti - Slatina, în zona Albota, din cauza numărului mare de autovehicule, dar şi a ploii.

          Traficul rutier încă este intens pe principalele autostrăzi şi drumuri naţionale, printre care DN1 Bucureşti - Braşov, autostrada A2 Bucureşti - Constanţa, autostrada A1 Bucureşti - Piteşti, DN7 Piteşti - Râmnicu Vâlcea - Sibiu, DN2 Bucureşti - Suceava (către mănăstirile din nordul Moldovei), DN5 Bucureşti - Giurgiu şi DN6 Bucureşti - Alexandria (drum care se aglomerează de obicei în preajma sărbătorilor). Însă, în orele următoare, valorile de trafic vor scădea.

          Având în vedere că în unele zone ale ţării plouă, le recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza în funcţie de starea carosabilului, să mărească distanţa în mers şi să folosească luminile de întâlnire, pentru a fi mai vizibili în trafic.

×