x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Soluții pentru funcționarea piețelor. Ce au decis autoritățile locale din Giurgiu

Soluții pentru funcționarea piețelor. Ce au decis autoritățile locale din Giurgiu

09 Noi 2020   •   11:59
Soluții pentru funcționarea piețelor. Ce au decis autoritățile locale din Giurgiu
Sursa foto: Diana Oros

Autoritățile locale din Giurgiu au găsit o soluție pentru funcționarea în continuare a piețelor. De astăzi, piețele sunt interzise în spații închise pentru limitarea răspândirii noului coronavirus.

Acestea vor fi reconfigurate prin desființarea unor pereți și rabatarea acoperișurilor. Totodată, spațiile pentru piețele volante vor fi mărite. Normele de protecție sanitară vor fi respectate, potrivit dispozițiilor edilului municipiului, Adrian Anghelescu. 

Obiectele care sunt atinse cu mâinile vor fi dezinfectate la fiecare oră cu alcool de 70 de grade. Este vorba de clanțe, chiuvete, vitrine

Pardoseala și tarabele vor fi spălate cu soluții speciale, zilnic, după care se va trece la dezinsecție cu substanțe biocide, toate aprobate de Ministerul Sănătății.

Accesul în piețe se va face prin locuri diferite, de ieșire și intrare. Circulația oamenilor va fi direcționată prin marcaje aplicate pe pardoseli.

Comercianții vor purta măști de protecție și mănuși. Fiecare tarabă va avea dezinfectant. Marfa va fi acoperită cu folie transparentă. 
 

×
Subiecte în articol: giurgiu piete giurgiu