x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Spaţiul Economic European oferă mai mult de 1200 de locuri de muncă

Spaţiul Economic European oferă mai mult de 1200 de locuri de muncă

07 Sep 2016   •   15:46
Spaţiul Economic European oferă mai mult de 1200 de locuri de muncă

Angajatorii din Spaţiul Economic European (SEE) oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 1.262 de locuri de muncă vacante, cele mai multe în Spania şi Germania, informează Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), într-un comunicat de presă transmis miercuri, notează Agerpres.

Potrivit sursei citate, în Spania sunt scoase la concurs 816 locuri de muncă, din care 800 pentru muncitori necalificaţi în agricultură, 15 pentru şoferi de camion şi un loc pentru postul de maseur. În Germania sunt oferite 161 locuri de muncă, cele mai multe pentru asistent medical, electrician în construcţii şi şofer de camion, în timp ce Marea Britanie oferă 100 locuri de muncă, cele mai multe pentru îngrijitor persoane la domiciliu. 

Tot prin intermediul reţelei EURES România, angajatorii pun la dispoziţie 60 locuri de muncă în Italia, 37 locuri de muncă în Slovacia şi 25 locuri de muncă în Cehia. Irlanda oferă 15 locuri de muncă, Olanda şi Suedia fiecare 12 locuri, Belgia 11 locuri, Bulgaria are 10 locuri de muncă vacante, în timp ce Finlanda are numai două şi Austria unul singur. 


Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.eures.anofm.ro, sau se pot prezenta la sediul agenţiei judeţene pentru ocuparea forţei de muncă de domiciliu sau reşedinţă, unde consilierul EURES îi poate îndruma.

×