x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social SRI vrea să învețe limba romani

SRI vrea să învețe limba romani

de Valentin Gros    |    23 Sep 2020   •   08:53
SRI vrea să învețe limba romani

Serviciul Român de Informații (SRI) a anunțat pe site-ul propriu că angajează, în perioada următoare, personal cu studii medii sau superioare, cunoscători ai următoarelor limbi străine: albaneză, arabă, armeană, azeră, chineză, coreeană, dari, ebraică, georgiană, hindi, kurdă, pashtu, persană, punjabi, romani, rusă, sârbă, tătară, ucraineană, urdu.

„În operațiunile de securitate națională, cunoașterea unor limbi străine cu circulație redusă în România poate fi un factor decisiv”, se arată în comunicatul instituției. „O persoană cu o astfel de aptitudine îi poate ajuta pe ofițerii de informații să înțeleagă subtilități culturale, să descifreze înscrisuri, să surprindă semnificații care pot scăpa unui cunoscător mediu”, menționează documentul citat.

Pentru a ocupa un astfel de post, candidații trebuie să îndeplinească în mod cumulativ condițiile de încadrare în SRI și să promoveze etapele succesive de verificare și selecție, precizează reprezentanții Serviciului. Aceștia au publicat o adresă de e-mail, la care persoanele interesate să acceseze joburile pot trimite solicitările de angajare.

 

×