x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Studenți voluntari produc 1.000 de viziere pe zi pentru protecția împotriva infectării cu coronavirus

Studenți voluntari produc 1.000 de viziere pe zi pentru protecția împotriva infectării cu coronavirus

06 Apr 2020   •   13:19
Studenți voluntari produc 1.000 de viziere pe zi pentru protecția împotriva infectării cu coronavirus

52 de voluntari din cadrul Societăţii Studenţilor în Medicină din Bucureşti, împreună cu 10 studenţi ai Universităţii Politehnice, produc zilnic 1.000 de viziere de protecție cu ajutorul imprimantelor 3D.

"De aproximativ o săptămână, şase laboratoare ale Facultăţii de Medicină din cadrul UMF 'Carol Davila' Bucureşti au fost transformate într-o mică uzină în care peste 60 de studenţi medicinişti şi politehnişti, prin rotaţie şi distribuiţi pe grupuri mici, sunt angrenaţi în producerea a aproximativ 1.000 de viziere în fiecare zi. Aceştia au la dispoziţie 55 de imprimante 3D care funcţionează folosind tehnologia FDM (Fused Deposition Modelling). Proiectul se va derula pe toată perioada crizei generate de COVID-19 şi va fi coordonat şi monitorizat de către rectorul UMF, prof. dr. Viorel Jinga, precum şi de decanul Facultăţii de Medicină a UMFCD, prof. dr. Cătălin Cârstoiu",  se arată într-un comunicat al instituției.

Dispozitivele sunt alcătuite din două piese separate, ramă şi ecran protector, asamblate manual.

Acestea sunt o barieră fizică împotriva fluidelor sau picăturilor potenţial contaminate cu virusul COVID-19.

Prin proiectul "Viziere Medicale Printate 3D" realizat de către Asociaţia Medicală Română de Biomodelare 3D, în parteneriat cu Societatea Studenţilor în Medicină din Bucureşti, sub egida UMF ''Carol Davila'' Bucureşti, peste 5.000 de viziere de protecţie împotriva COVID-19 au fost donate, până acum, unităţilor medicale din Capitală.

Capacitatea de producţie a crescut la circa 1.000 de astfel de echipamente/zi.

Proiectul a început la 30 martie. 

×
Subiecte în articol: viziere coronavirus studenţi voluntari