x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Tătaru: Avem în vedere creșterea echipajelor din cadrul serviciilor de urgență prespitalicească

Tătaru: Avem în vedere creșterea echipajelor din cadrul serviciilor de urgență prespitalicească

04 Aug 2020   •   13:23
Tătaru: Avem în vedere creșterea echipajelor din cadrul serviciilor de urgență prespitalicească

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că este posibil să crească numărul de echipaje din cadrul serviciilor medicale de urgenţă prespitalicească. Personalul din direcţiile de sănătate publică a fost suplimentat prin detaşarea a circa 900 de asistenţi medicali şi medici şcolari.

"Am reuşit suplimentarea personalului din direcţiile de sănătate publică prin detaşarea a aproximativ 900 de asistenţi medicali şi medici şcolari. Luăm în discuţie şi creşterea numărului de echipaje din cadrul serviciilor medicale de urgenţă prespitalicească şi, în acest sens, vom demara discuţii cu colegii de la ministerele de resort pentru calcularea impactului bugetar", a spus Nelu Tătaru, după o întâlnire cu reprezentanţii Federaţiei Sindicale Ambulanţa din România.

Printre problemele discutate la întâlnire s-au aflat și suplimentarea personalului angajat în domeniu, clarificarea condiţiilor de acordare a sporului de risc aprobat prin OUG nr.43/2020 şi a sporului pentru recunoaşterea meritelor personalului medical care a lucrat cu pacienții infectați cu COVID-19.

La discuţii a participat şi dr. Raed Arafat, Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. 

×