x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Titanicul oilor. Marea Neagră, plină de cadavre

Titanicul oilor. Marea Neagră, plină de cadavre

de Monica Cosac    |    26 Noi 2019   •   11:43
Titanicul oilor. Marea Neagră, plină de cadavre

Mii de cadavre de oi plutesc în apele Mării Neagre, după ce vaporul care le transporta s-a scufundat pe jumătate, duminică, la mică distanţă de portul Midia Năvodari.

 

Nava, care transporta 14.600 de oi vii, s-a înclinat puternic la scurt timp după ce a părăsit portul Midia cu destinația Libia, cel mai probabil din cauza neglijenţei umane. Primele date arată că vasul a fost încărcat mai mult decât era stabilit, animalele fiind îngrămădite pe una dintre părţile navei. Unul dintre cei 22 de marinari sirieni a căzut peste bord, însă toţi membrii echipajului au fost salvaţi. Nu şi animalele.

Dezastru ecologic

Organizaţia Animals International susţine, prin reprezentanţii din România, că nava a fost abandonată toată noaptea de duminică spre luni şi doar 32 de animale din cele 14.600 au fost salvate. „Mii de cadavre plutesc acum pe apă”, au scris pe pagina de Facebook reprezentanţii organizaţiei, care îndeamnă iubitorii de animale să-i ceară premierului Ludovic Orban interzicerea exportului de animale vii.

Totodată, președintele Agrent Green cere o anchetă cu privire la modul în care au fost transportate oile. Gabriel Păun vrea ca Ministerele Transporturilor și Agriculturii să verifice dacă au fost îndeplinite condițiile legale de transport maritim ale animalelor vii.

Autoritatea Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a informat, ieri, că vaporul a fost autorizat sanitar-veterinar în luna martie a anului 2019, în conformitate cu legislaţia europeană, iar veterinarii au confirmat că animalele erau clinic sănătoase şi apte pentru transport.

 

×