x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Un bărbat din Arad a paralizat în timp ce aștepta rezultatul la testul COVID-19

Un bărbat din Arad a paralizat în timp ce aștepta rezultatul la testul COVID-19

01 Aug 2020   •   14:05
Un bărbat din Arad a paralizat în timp ce aștepta rezultatul la testul COVID-19
Sursa foto: observator.tv

Un bărbat de 78 de ani a fost internat de urgență la Spitalul din Arad ca urmare a unui accident vascular cerebral. El a fost ignorat timp de peste 8 ore de medici, iar primele tratamente i-au fost administrate după 24 de ore, întrucât medicii au așteptat rezultatul testului pentru COVID-19. Din cauza întârzierii tratamentului, acesta a rămas semi-paralizat, după cum povestește fiul acestuia, avocatul Alexandru Nistor. 

"Vă povestesc o întâmplare reală. În urmă cu două săptămâni tatăl meu a suferit un accident vascular cerebral. Ne-am prezentat la UPU Arad, luni, la ora 15.00, unde i-au făcut CT și au stabilit ca într-adevăr așa este. L-au pus pe un scaun și l-au aruncat într-un colț jos la UPU. Până noaptea, la ora 23.30, nu l-a mai băgat nimeni în seamă.

L-au ținut nemâncat și fără tratament deși este și diabetic și suferise un AVC. L-au transferat în miez de noapte la clinica Laser unde l-au închis într-o cameră până a doua zi, la ora 15.00, când i-a venit testul Covid negativ. Acolo aceeași poveste. Fără mâncare și fără tratament medical. A intrat în spital pe picioare. Ieri l-am scos în scaun cu rotile, paralizat partea dreaptă.

La întrebarea adresată unuia dintre medicii de la neuro vis a vis de starea în care a ajuns acesta, mi-a răspuns, se pare că starea s-a agravat de când a intrat în spital și până a ajuns pe secția de neuro.

24 de ore a fost umilit și privat de tratament medical deși cazul sau era de grad zero. Au ținut un om de 78 de ani, care suferise un avc, timp de 24 de ore fără tratament. Mi-a povestit cum a încercat, în timp ce se afla închis în camera la clinica Laser, să meargă la toaletă. A căzut în baie pe jos. Peste cada de duș. Și abia a reușit să se târască înapoi în pat, lovit la cap și spate.

Ăștia sunt medicii din Arad. Cam asta fac cu părinții noștri. Îi umilesc și îi omoară cu zile. Sau îi distrug pe viață. Hhalucinant și oripilant sunt cuvinte mult prea frumoase pentru a putea descrie ceea ce se întâmplă în spitalele din Arad. O femeie tânără a fost omorâtă cu zile, împreună cu copilașul pe care îl purta în pântec.

Oare câte astfel de cazuri mai sunt in Arad și nimeni nu vorbește nimic despre ele ? Este inuman să nu acorzi tratament medical unor oameni care se prezintă cu afecțiuni grave la spital sub pretextul lipsei rezultatului la testul Covid. Pacienți cu afecțiuni grave sunt ținuți pe holurile spitalului cu zecile de ore până îi baga cineva în seamă. Măsurile luate de acest guvern i-au transformat pe majoritatea medicilor din șpăgari în torționari. Ăsta este crudul adevăr", a scris avocatul, pe Facebook.

Conducerea Spitalului Județean din Arad a anunțat verificarea documentelor medicale. 

Alexandru Nistor se referă, în postarea de pe rețeaua de socializare, și la gravida de 39 de ani, diagnosticată cu Covid-19, care a murit în timpul transferului  la Timișioara, după ce medicii din Arad nu i-au acordat îngrijirile de care avea nevoie. 



 

×
Subiecte în articol: arad spital paralizat test COVID