x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Un nou scandal în Sănătate. Trei medici cu funcţii de conducere, în incompatibilitate

Un nou scandal în Sănătate. Trei medici cu funcţii de conducere, în incompatibilitate

12 Feb 2020   •   09:36
Un nou scandal în Sănătate. Trei medici cu funcţii de conducere, în incompatibilitate

Agenţia Naţională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate în cazul a trei medici cu funcţii de conducere - directorul unui spital din Iaşi, managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Argeş, dar şi un şef de secţie.

Potrivit unui comunicat al ANI, Luanda Irina Mititiuc, director medical în cadrul Spitalului Clinic "Prof. Dr. C.I.Parhon" Iaşi, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 22 noiembrie 2016 - 1 octombrie 2018, când a exercitat simultan funcţia de director medical şi calitatea de administrator al unei societăţi comerciale, încălcând astfel dispoziţiile art. 178, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 95/2006 (în vigoare începând cu data de 22 noiembrie 2016), coroborat cu art. 181, alin. (9) din acelaşi act normativ.

Marian Hiru, manager general al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Argeş, a fost declarat de ANI în stare de incompatibilitate, deoarece exercită începând cu data de 25 aprilie 2017 funcţia de manager general simultan cu cea de consilier local în comuna Domneşti, judeţul Argeş.

De asemenea, Cristina Prelipcean, şef al Secţiei Clinice Gastroenterologie I în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă "Sf. Spiridon" Iaşi, s-a aflat în incompatibilitate în perioada 22 noiembrie 2016 - 2 aprilie 2018, când a deţinut şi exercitat simultan funcţia de medic şef secţie şi calitatea de administrator în cadrul unei societăţi comerciale. AGERPRES

×