x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Un viticultor a transportat 8 românce în Italia cu un avion privat. Acestea muncesc pe podgoriile antreprenorului

Un viticultor a transportat 8 românce în Italia cu un avion privat. Acestea muncesc pe podgoriile antreprenorului

21 Mai 2020   •   14:22
Un viticultor a transportat 8 românce în Italia cu un avion privat. Acestea muncesc pe podgoriile antreprenorului

Un viticultor italian din regiunea Trentino-Alto Adige, aflată în nordul Italiei, a închiriat un avion privat pentru a aduce din opt  românce pentru lucrările de primăvară la vie. Ele lucrează de 10 ani ca sezoniere la podgoriile administrate de italian, relatează site-ul rotalianul.com.

 „Fără ele recolta mea din acest an ar fi fost compromisă”, a declarat Adige pentru Corriere della Sera.

Martin Foradori Hofstätter este a patra generație care administrează podgoriile înființate în 1907 de Josef Hofstätter și deține suprafețe întinse, situate pe ambii versanți ai văii Adige.

Acesta a întâmpinat multe dificultăți pentru a le aduce în Italia pe cele 8 femei, generate de restricțiile impuse de autorități din cauza pandemiei de coronavirus. Adige s-a plâns de birocrație și de faptul că româncele nu au fost lăsate să treacă în Ungaria, deși lucrătorilor care mergeau spre Germania și Austria li s-a permis accesul. El a contactat, fără succes, mai mulți reprezentanți italieni și din UE înainte de a apela la varianta închirierii unui avion privat. 

Antreprenorul a mai precizat faptul că prețurile transportatorilor italieni au crescut foarte mult, astfel încât închirierea unui avion privat nu a fost mai scumpă decât dacă femeile ar fi ajuns în Italia cu o cursă aeriană normală. 

Italianul spune că nu orice lucrător poate lucra într-o vie, motiv pentru care un muncitor nepregătit poate aduce pagube însemnate recoltei. 

 

×
Subiecte în articol: vita de vie italia avion privat