x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Vacanța copiilor, în Grădina Valorilor Românești

Vacanța copiilor, în Grădina Valorilor Românești

15 Iul 2019   •   16:02
Vacanța copiilor, în Grădina Valorilor Românești
Sursa foto: Dan Marinescu

Copiii și tinerii care doresc să petreacă o vacanță de vară creativă, educativă, dar și distractivă, vin în Grădina Valorilor Românești, pentru a participa la activitățile Senatului Științific al Copiilor, un program cultural-educațional al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, lansat în acest week-end, în Parcul Lumea Copiilor din București. Pe toată perioada verii, aici vor avea loc activități gratuite, menite să îi ajute pe copii în dezvoltarea personală, stimularea creativității și antrenarea inteligenței.

Și în această vară, pentru al zecelea an consecutiv, Grădina Valorilor Românești este locul ideal pentru o vacanță altfel, unde copiii și tinerii îmbină jocul cu educația și dezvoltarea personală prin mijloace creative. Senatul Științific al Copiilor vine cu cea mai mare provocare: dezvoltarea prin artă și știință, într-un spațiu destinat promovării valorilor autentice românești.
Pe lângă atelierele de artă, creație și știință, copiii vor avea parte și de alte surprize: workshopuri inedite, experiențe interactive de realitate virtuală educativă, spectacole și serate muzicale. Acestea vor fi susținute de Opera Comică pentru Copii, Fischer International, Biblioteca Metropolitană București, PlaYouth România, Clubul de Gaming GV Player verus Player și Editura Litera, partenerii acestei ediții aniversare. 

Toate activitățile desfășurate în ”Grădina Valorilor Românești” sunt GRATUITE.

La eveniment a fost prezentă și inițiatoarea proiectului feminist ” Wake up”, Ramona Bruynsseels, prima femeie  în cursa pentru Palatul Cotroceni, un susținător permanent al proiectelor  educaționale ale Fundației Dan Voiculescu. Ea a venit însoțită de cele două fete ale sale, care au vrut să afle povestea simpaticului Nino, vedeta spectacolului Operei Comice pentru Copii.

În cadrul aceluiași eveniment au fost premiați și elevii care au participat, în anul educațional 2018-2019, la cursurile organizate în cadrul Clubului de Excelență, dar și câștigătorii Campaniei-Concurs ”Citește, postează și câștigă”. Cel care le-a oferit premiile a fost Radu Ciocănea, cel mai tânăr bursier al Fundației Dan Voiculescu.

Pe aleile dedicate scriitorilor, artiștilor și oamenilor de știință, pe toată perioada verii, vor avea loc activități gratuite de artă, știință și educație prin joacă, adresate copiilor și tinerilor cu vârsta cuprinsă între 3 și 18 ani.

×