x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Vaccinul gripal autohton, în teste la „Cantacuzino”

Vaccinul gripal autohton, în teste la „Cantacuzino”

de Monica Cosac    |    04 Noi 2020   •   09:39
Vaccinul gripal autohton, în teste la „Cantacuzino”

România nu a mai produs vaccin gripal de mai bine de 10 ani, în ciuda numeroaselor promisiuni lansate de mai multe guverne în ultima decadă, însă acesta ar putea ieşi pe piaţă chiar anul viitor, susțin reprezentanții Institutului Cantacuzino. În prezent, un astfel de vaccin se află „în teste”, a declarat, ieri, comandantul institutului, colonel doctor Florin Oancea. 

 


Relansarea activităţii de producţie şi cercetare/inovare este cea mai importantă misiune în acest moment pentru Institutul Cantacuzino, a afirmat colonelul doctor Florin Oancea, într-o conferinţă de presă. Potrivit acestuia, echipa de producţia a vaccinului gripal desfăşoară în prezent mai multe activități și că, dacă testele care se fac în prezent acestea vor fi reuşite şi produsul va fi unul sigur, atunci, anul viitor se va putea ieşi pe piaţă cu acest vaccin.

„Lucrăm în condiţii de miniproducţie în acest moment. Dacă la sfârşitul lunii decembrie - începutul lunii ianuarie, când finalizăm aceste teste, vom avea un vaccin gripal în fiolă sigur, probabil că la anul vom reuşi să ieşim pe piaţă”, a precizat Oancea.

 

Polidinul, relansat ca supliment alimentar

În schimb, până la sfârşitul acestui an, la Cantacuzino va fi scos pe piață produsul Orostim, un supliment alimentar. Tot ca supliment alimentar va fi readus pe piaţă, într-an sau doi, și Polidinul – cel mai cunoscut produs farmaceutic românesc, pentru care licența de producție a fost suspendată în 2011.
 

×
Subiecte în articol: polidin