x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Veşti excelente pentru pacienţii români: Medicamentele ieftine ar putea rămâne pe piață

Veşti excelente pentru pacienţii români: Medicamentele ieftine ar putea rămâne pe piață

19 Feb 2020   •   13:02
Veşti excelente pentru pacienţii români: Medicamentele ieftine ar putea rămâne pe piață

Medicamentele ieftine ar putea rămâne pe piața farmaceutică din România. Ministrul Sănătăţii a anunţat că se lucrează la o variantă pentru scăderea taxei de clawback.

S-a agreat o formulă de calcul care urmează să fie pusă în practica curand. 

”Luptăm pentru dispariția acestei taxe pentru medicamentele ieftine de cinci ani de zile. Soluția găsită nu ne mulțumește suficient însă este un pas înainte pentr a menine pe piață medicamentele ieftine. Noi plătim impozit pe profit de 16% și o taxă clawback de 35% dacă nu se ia această măsură. Majoritatea medicamentelor sunt fabricate în România și asta înseamnă fiscalitate. Răsuflăm puțin ușurați și vom putea să fabricăm aceste medicamente și să le punem pe piață pacienților dacă această taxă va fi plafonată la un nivel sustenabil și pentru bugetul Sănătății, dar să ne permită să ne continuăm activitatea”, a declarat Dragoș Damian, președinte APRMG.

Medicamentele injectabile din spitalele de urgență, fabricate în pierdere de producători

”Absolut toate medicamentele injectabile, cele care se dau în spitalele de urgență, sunt fabricate în pierdere de producătorii din țară din cauza acestei taxe. Le ținem în piață din respect pentru pacient și cu speranța ca această problemă se va reozlva.”

www.antena3.ro

×
Subiecte în articol: medicamente ieftine