x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Violeta Alexandru, despre șefii de CNAS care au picat examenul: Mai jos de șef pare că e o rușine prin oraș

Violeta Alexandru, despre șefii de CNAS care au picat examenul: Mai jos de șef pare că e o rușine prin oraș

08 Mai 2021   •   17:30
Violeta Alexandru, despre șefii de CNAS care au picat examenul: Mai jos de șef pare că e o rușine prin oraș

Șefi le-a plăcut să fie, considerau că merită, pentru că mai jos de șef pare că e o rușine prin oraș, scrie președintele PNL București, Violeta Alexandru, despre concursurile pentru directori ai caselor județene de sănătate.

Alexandru a comentat, sâmbătă, situația celor 5 din cei 33 de candidați care au promovat examenul pentru casele de asigurări de sănătate, spunând că rezultatul concursurilor îi privește pe toți.

„Ca să nu spun că ne lovește pe toți. 5? 5 din toată șefimea caselor județene de sănătate din România au promovat? Unii nici nu au avut curajul să se prezinte. Dar șefi le-a plăcut să fie, considerau că merită, pun pariu că se cred buni. Abordarea e următoarea: se compară cu altul mai slab, tot șef, și se consideră el bun. Contează mult să ai simțul măsurii, să ai decența să îți cunoști nivelul. Niciunul nu investește în pregătirea lui, e deja bun doar din anturajul frecventat. Mai jos de șef pare că e o rușine prin oraș”, scrie președintele PNL București.

Ea spune că așa ceva se întâmplă doar la stat, pentru că, în privat, cine nu face performanță, „performanță nu învârteli”, nu are nicio șansă.

„Din respect pentru cei 5, nu este voie să apară mediocrii la celelalte case, când se vor reorganiza concursuri. Altminteri, îi pierdem pe cei 5, nu doar din pozițiile de șefi ai caselor județene ci, mai grav, îi pierdem pentru că renunță să mai creadă că se schimbă lucrurile în România”, mai scrie Violeta Alexandru.

Potrivit acesteia, concursurile sunt soluția pentru a scoate la lumină incompetența și autosuficiența. O altă soluție este reprezentată de evaluările anuale serioase, făcute pe indicatori de performanță clari.

Cinci din 33 de candidați au promovat examenul pentru casele de asigurări de sănătate.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: case judetene de sanatate