x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea ANM: COD PORTOCALIU DE GER în Capitală!

ANM: COD PORTOCALIU DE GER în Capitală!

09 Ian 2017   •   11:21
ANM: COD PORTOCALIU DE GER în Capitală!

Bucureştiul intră de luni sub incidenţa unui cod portocaliu de ger, în cursul nopţii de luni spre marţi minima termică prognozată fiind de minus 20 - minus 18 grade, a anunţat Gabriela Băncilă, şeful Centrului Naţional de Prognoză Meteo de la Administraţia Naţională de Meteorologie.


"ANM va emite o actualizare a atenţionării anterioare - cod galben de ger, pe parcursul acestei dimineţi, iar acest lucru presupune pentru zona municipiului Bucureşti intrarea sub incidenţa codului portocaliu de ger încă de astăzi. Această avertizare cod portocaliu va fi emisă la ora 10,00. Presupune pentru Capitală o temperatură, astăzi, sub pragul gerului, în jurul a minus 11 grade, la noapte va fi maximum de intensitate a temperaturilor negative din această perioadă geroasă şi mă refer la o minimă termică în jurul a minus 20 - minus 18 grade, posibil mai coborât în zona preorăşenească, minus 23 de grade. Mâine, se va menţine codul portocaliu pentru ger persistent în Capitală, pentru că pe parcursul zilei valorile termice se vor situa în continuare sub acest prag de minus 10 grade. Foarte probabil că maxima termică se va situa în jurul a minus 11 grade", a declarat reprezentantul ANM, luni, la comandamentul de iarnă convocat de primarul general al Capitalei.

Ea a adăugat că, începând de marţi seara, vântul se va intensifica treptat, iar temperaturile vor rămâne negative, în jurul a minus 11 - minus 12 grade. În cursul nopţii de marţi spre miercuri va începe să ningă, iar intensitatea vântului ar putea atinge valori moderate, de 40-50 km/h.

Ninsorile se vor intensifica pe parcursul zilei de miercuri, fiind asociate cu intensificări ale vântului.

Sursa - AGERPRES

×
Subiecte în articol: cod galben ger capitala bucuresti anm