x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea ANM: Cod portocaliu de ploi și vânt în 30 de județe și Cod galben de instabilitate atmosferică accentuată în 17 județe

ANM: Cod portocaliu de ploi și vânt în 30 de județe și Cod galben de instabilitate atmosferică accentuată în 17 județe

25 Sep 2020   •   11:39
ANM: Cod portocaliu de ploi și vânt în 30 de județe și Cod galben de instabilitate atmosferică accentuată în 17 județe
Sursa foto: Victor Stroe/Intact Images

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o avertizare Cod portocaliu de ploi și vânt puternic în zone din 30 de județe. De asemenea, a fost emis un Cod galben de instabilitate atmosferică accentuată ce vizează 17 județe, până duminică dimineața. 

Astfel, în intervalul 26 septembrie, ora 9:00 – 27 septembrie, ora 3:00, pe fondul avertizării Cod portocaliu de vreme rea, în zona de munte, precum și în Maramureș, Transilvania și local în Oltenia, Muntenia și Moldova, va ploua abundent și vor fi intervale în care se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică accentuată (vijelii puternice, grindină și frecvente descărcări electrice). 

Cantitățile de apă vor depăși 50 – 60 l/mp și, izolat, 70 – 90 l/mp. 

De asemenea, în intervalul 25 septembrie, ora 23:00 – 27 septembrie, ora 6:00, va fi în vigoare o avertizare Cod galben, timp în care va ploua în toate regiunile, iar cantitățile de apă vor depăși 25 – 35 l/mp. 

Vântul se va intensifica treptat în toată ţara, cu viteze la rafală în general de 45 - 60 km/h, iar în zona montană înaltă de peste 100 - 110 km/h. În Moldova, Muntenia şi Dobrogea, începând din după-amiaza zilei de sâmbătă, vor fi rafale de 60 - 80 km/h.

Meteorologii precizează că vremea se va răci, sâmbătă mai ales în jumătatea de vest a ţării, iar duminică şi în rest. 
 

×
Subiecte în articol: vremea