x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Avertizare ANM: Cod portocaliu şi Cod galben de vreme extremă în trei sferturi din ţară

Avertizare ANM: Cod portocaliu şi Cod galben de vreme extremă în trei sferturi din ţară

30 Iun 2018   •   07:52
Avertizare ANM: Cod portocaliu şi Cod galben de vreme extremă în trei sferturi din ţară
Sursa foto: Victor Stroe

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis atât avertizări Cod galben, valabile până duminică dimineaţă, dar şi avertizări Cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, valabile până sâmbătă seara în majoritatea regiunilor.

Astfel, în cursul zilei de 30 iunie, între orele 6:00 - 23:00, avertizarea de vreme rea va fi în vigoare în 10 judeţe. Local, în Moldova, precum şi în zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali temporar va ploua abundent şi se vor acumula cantităţi de apă de 50 l/mp şi, izolat, 60 - 70 l/mp.

De asemenea, un Cod galben de vreme rea va fi în vigoare în intervalul 30 iunie, ora 6:00 - 1 iulie, ora 6:00, în 22 de judeţe din cea mai mare parte a Moldovei, Transilvaniei şi Maramureşului, precum şi în jumătatea de nord a Munteniei şi în zona montană a Olteniei, unde vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi izolat grindina. Şi în aceste regiuni, se vor înregistra cantităţi de apă de peste 25 l/mp şi, izolat, de 40 - 50 l/mp.

Meteorologii precizează, totodată, că manifestări ale instabilităţii atmosferice vor fi şi în celelalte regiuni, dar pe arii mai restrânse şi pentru intervale mai scurte de timp. AGERPRES

×
Subiecte în articol: ploaie