x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Boris Johnson afirmă că un Brexit cu acord depinde doar de Uniunea Europeană

Boris Johnson afirmă că un Brexit cu acord depinde doar de Uniunea Europeană

30 Iul 2019   •   19:30
Boris Johnson afirmă că un Brexit cu acord depinde doar de Uniunea Europeană

Premierul britanic Boris Johnson a afirmat marţi că următoarea mutare cu privire la Brexit depinde de Uniunea Europeană, adăugând că nu doreşte ieşirea din blocul comunitar fără un acord, dar că trebuie să fie pregătit şi pentru acest scenariu, relatează Reuters.

''Dacă ei (Uniunea Europeană) nu pot face un compromis, dacă într-adevăr nu pot face, atunci în mod clar trebuie să fim pregătiţi pentru o ieşire fără acord. Depinde de UE, este decizia lor dacă vor ca noi să facem asta'', a spus Johnson, în timpul unei vizite în Ţara Galilor.

Anterior, într-o convorbire telefonică cu omologul său irlandez Leo Varadkar, premierul britanic a promis că Regatul Unit va părăsi Uniunea Europeană la 31 octombrie ''cu orice preţ''. El a subliniat că aşa-numita 'plasă de siguranţă' irlandeză trebuie să fie eliminată din orice acord de retragere.

La 25 iulie, preşedintele în exerciţiu al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, îi transmisese noului premier britanic că acordul de ieşire încheiat cu Londra este singurul posibil pentru Uniunea Europeană, însă Boris Johnson consideră că acordul este "inacceptabil" pentru ţara sa şi a cerut redeschiderea negocierilor.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Boris Johnson brexit ue