x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea UPDATE Cod galben de ceață în 12 județe. Vânt puternic pe litoral

UPDATE Cod galben de ceață în 12 județe. Vânt puternic pe litoral

01 Dec 2020   •   10:13
UPDATE Cod galben de ceață în 12 județe. Vânt puternic pe litoral

Cod galben de vânt pentru zona de litoral din judeţele Constanţa şi Tulcea, transmite ANM. Atenționarea este valabilă până la ora 11:00.

Se vor semnala intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 55 - 60 km/h.

ȘTIRE INIȚIALĂ Cod galben de ceață în 12 județe. Circulația pe autostrăzi și drumuri naționale se desfășoară normal. Manevrele din porturile Mării Negre au fost oprite din cauza vântului, puternic.

"La această oră este semnalată ceaţă, vizibilitatea fiind redusă sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri, pe mai multe artere rutiere din judeţele Argeş, Dâmboviţa, Constanţa, Tulcea, Gorj, Olt, Dolj, Mehedinţi, Bihor, Satu Mare, Bistriţa-Năsăud şi Cluj. Din cauza vântului puternic, au fost sistate manevrele în toate porturile de la Marea Neagră, atât maritim, cât şi fluvial", transmite Centrul Infotrafic al Inspectoratului General al Poliției Române.

Pe DN1 Bucureşti-Braşov şi DN 7 Bucureşti-Sibiu şi pe principalele drumuri rutiere din sudul ţării, traficul este redus, dar carosabilul este umed. În zone din judeţul Călăraşi s-a format polei, inclusiv pe DN 21 Slobozia-Călăraşi, unde se acţionează cu două utilaje pentru împrăştierea materialului antiderapant.

Pe autostrada A1 Bucureşti-Piteşti traficul este redus. Carosabilul este umed şi pe alocuri este ceaţă, vizibilitatea este normală.

Pe A2 Bucuresti-Constanţa traficul este redus şi carosabilul este umed. Ninge uşor la km 144 şi nu este semnalată ceaţș.

Pe autostrada A3 Bucureşti-Ploieşti traficul este redus şi carosabilul umed, pe alocuri este ceață, iar vizibilitatea este sub 250 de metri.

Poliția recomandă conducătorilor auto să reducă viteza, să mărească distanţa în mers faţă de vehiculele din faţă şi să folosească corespunzător luminile. Pietonii, bicicliştii şi căruţaşii sunt greu vizibili în trafic pe timp de ceață.

 

×
Subiecte în articol: ceata vant