x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Cod portocaliu de ploi și vânt în 12 județe, Cod galben în alte 16

Cod portocaliu de ploi și vânt în 12 județe, Cod galben în alte 16

15 Iun 2021   •   10:13
Cod portocaliu de ploi și vânt în 12 județe, Cod galben în alte 16
Sursa foto: Hepta

Meteorologii au emis marți o avertizare Cod portocaliu de ploi și vânt, valabilă în 12 județe din partea de est a țării. De asemenea, alte 16 județe sunt sub avertizare Cod galben.

Potrivit ANM, sunt sub avertizare Cod portocaliu de marți, de la ora 12.00, până miercuri, la ora 23.00, județele Neamț, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași, Tulcea și Constanța.

În aceste zone, instabilitatea atmosferică va fi accentuată, va ploua abundent și se vor semnala descărcări electrice și izolat grindină. Ploile vor avea și caracter torențial, în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de 25-35 l/mp și pe spații mici 50-60l/mp, iar prin acumulare se vor depăși 70-90 l/mp.

Vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55-65 km/h și vor fi vijelii.

De asemenea, de marți de la ora 10.00 până miercuri la ora 23.00, sunt sub avertizare Cod galben județele Maramureș, Bistrița-Năsăud, Suceava, Botoșani, Mureș, Harghita, Covasna, Brașov, Sibiu, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Teleorman, Giurgiu și Ilfov.

În aceste zone vor fi averse ce vor avea caracter torențial, pe alocuri descărcări electrice și ziolat grindină. Cantitățile de apă, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, vor depăși 20-30 l/mp, și pe arii restrânse 40 l/mp.

Vântul va avea temporar intensificări cu viteze în general de 45-55 km/h, iar în Carpații Meridionali, la altitudini mari, peste 80-90 km/h.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Cod portocaliu