x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Cum va fi vremea astazi. Schimbări radicale de temperatură în weekend. Avertismentul meteorologilor

Cum va fi vremea astazi. Schimbări radicale de temperatură în weekend. Avertismentul meteorologilor

17 Sep 2021   •   09:52
Cum va fi vremea astazi. Schimbări radicale de temperatură în weekend. Avertismentul meteorologilor

Astăzi, în regiunile vestice, nordice, centrale şi la munte, vremea va fi în general instabilă, cerul va avea înnorări temporar accentuate şi se vor semnala averse şi descărcări electrice. 

Cantităţile de apă vor depăşi local 15...20 l/mp, iar în Munţii Apuseni şi în Carpaţii Orientali, izolat 35...40 l/mp. Vor fi condiţii de grindină. În restul teritoriului vremea va fi mai caldă decât în mod normal la această dată, cerul variabil, iar manifestări specifice instabilităţii atmosferice vor fi pe alocuri în a doua parte a zilei. Vântul va sufla slab şi moderat, local şi temporar cu intensificări în toate regiunile, în special la munte, unde la rafală se vor depăşi viteze de 70 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 23 şi 33 de grade, cu cele mai ridicate in extremitatea sudica. Dimineaţa izolat se va forma ceaţă.

In Capitala, vremea va fi caldă. 15-17 grade dimineata, spre 13 grade in zona preoreseneasca si in jur de 29 de grade la amiaza. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre seară când va creşte probabilitatea pentru averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

 

×