x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Director ANM: Luna mai este cea mai instabilă lună a primăverii şi aduce în intervalele cu ploaie fenomene de ploaie torenţială, vijelii, descărcări electrice, izolat chiar şi grindină

Director ANM: Luna mai este cea mai instabilă lună a primăverii şi aduce în intervalele cu ploaie fenomene de ploaie torenţială, vijelii, descărcări electrice, izolat chiar şi grindină

07 Mai 2021   •   20:47
Director ANM: Luna mai este cea mai instabilă lună a primăverii şi aduce în intervalele cu ploaie fenomene de ploaie torenţială, vijelii, descărcări electrice, izolat chiar şi grindină
Sursa foto: Hepta

Elena Mateescu, directorul general al ANM, a anunţat că următoarele două zile vor fi marcate de ploi şi temperaturi scăzute în mai multe regiuni din ţară.

"Da, a venit vara, având în vedere temperaturile de azi din jumătatea sudică a ţării, care au depăşit 25-27, chiar 28 de grade Celsius. În partea de nord-vest a ţării, temperaturile nu au fost atât de generoase, nu au depăşit 17 grade Celsius. 

Mâine vremea se va răci, mai ales în partea de nord-vest, nord, centru, nord-est, posibil şi în sudul ţării. Vom consemna valori de sub 20 de grade Celsius. Vorbim de ploi, iar la altitudini mai mari de 1800 de metri, precipitaţiile vor fi mixte, iar vântul va depăşi la rafală 90 km/h. 

Ulterior, vom avea iar temperaturi în creştere, astfel încât săptămâna viitoare, luni, marţi şi miercuri, vom vorbi de temperaturi apropiate de normalul perioadei sau chiar peste, vom putea depăşi iar 25 de grade", a declarat Elena Mateescu la România TV. 

 

"Luna mai este cea mai instabilă lună a primăverii şi aduce în intervalele cu ploaie fenomene de ploaie torenţială, vijelii, descărcări electrice, izolat chiar şi grindină. Estimările actualizate azi arată că cel puţin săptămâna viitoare vom avea un deficit al cantităţii de precipitaţii. A doua parte a lunii mai se apropie de normal, ca nivel de precipitaţii. Săptămâna viitoare, spre exemplu, pare mai caldă decât normalul perioadei. Şi prima săptămână din iunie pare normală, atât termic cât şi din punct de vedere al nivelului de precipitaţii", a mai spus Elena Mateescu. 

×