x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea METEO. Cum va fi VREMEA în minivacanța de 1 Mai

METEO. Cum va fi VREMEA în minivacanța de 1 Mai

29 Apr 2017   •   08:15
METEO. Cum va fi VREMEA în minivacanța de 1 Mai
Sursa foto: servickuz/Getty Images/iStockphoto

Vremea va fi, în general, caldă la nivelul întregii ţări, de 1 Mai, cu temperaturi de până la 26 de grade în Bucureşti şi regim termic plăcut la malul mării, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, Mirela Polifronie, meteorolog de serviciu la Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

'Începând de mâine de la ora 10:00 (sâmbătă, 29 aprilie 2017, n.r.), până poimâine, la ora 11:00 (duminică, 30 aprilie 2017, n.r.), avem în vigoare o informare meteorologică pentru instabilitatea atmosferică accentuată şi ploi însemnat cantitativ. Astfel, în acest interval, vor fi perioade de timp în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi se va manifesta prin averse care pot avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi pe arii restrânse căderi de grindină. Asemenea fenomene se vor semnala cu precădere în zonele de deal şi de munte, precum şi în Oltenia, Transilvania, jumătatea de nord a Moldovei şi local în Muntenia. Cantităţile de apă vor depăşi local 20 - 25 l/mp şi izolat 35 - 40 l/mp, în special în zona Carpaţilor Meridionali şi a Carpaţilor Orientali. Astfel de manifestări specifice instabilităţii atmosferice vor fi şi în după-amiaza zilei de astăzi, 28 aprilie, precum şi în noaptea de vineri spre sâmbătă, în regiunile din jumătatea de vest a ţării, dar şi pe spaţii mai restrânse', a menţionat specialistul ANM.

Potrivit sursei citate, pentru zona litoralului, în zilele următoare vom avea o vreme bună, fără precipitaţii, însă se vor semnala câteva înnorări în cursul zilei de mâine şi poimâine, dar şansele de ploi sunt destul de reduse.

'Temperaturile vor fi ceva mai coborâte, aşa încât sâmbătă şi duminică vom avea 13-15 grade Celsius, iar luni, de 1 Mai, acestea vor marca o creştere până în jurul valorii de 16 grade Celsius. Temperatura apei mării va fi destul de modesta, undeva la 11-12 grade. Ce trebuie menţionat este faptul că se va semnala ceaţă dimineaţa chiar până spre orele prânzului', a spus Polifronie.

De asemenea, în Bucureşti se anunţă o vreme destul de caldă pentru această perioadă, iar sâmbătă vor apărea şanse de precipitaţii, dar la orele după-amiezii sau spre seară.

'În zona Bucureştiului se anunţă o vreme destul de caldă pentru această perioadă, însă vor fi ceva şanse de precipitaţii pe parcursul zilei de sâmbătă, pe la orele după-amiezii spre seară, dar nu este foarte sigur. Ca temperaturi, de 1 Mai, în Bucureşti va fi o vreme foarte bună, fără precipitaţii şi cu 25-26 de grade Celsius', a subliniat Mirela Polifronie.

În ceea ce priveşte regimul termic la munte, sâmbătă şi duminică se anunţă o vreme mai rece, cu averse, descărcări electrice şi cantităţi de apă mai însemnate. 'La peste 800 de metri altitudine, în special în Carpaţii Meridionali şi în Munţii Bucegi, se poate semnala lapoviţă şi ninsoare. Luni, vremea se mai ameliorează în zona montană, şi numai la nivel local se pot înregistra averse şi descărcări electrice', a adăugat meteorologul de serviciu al ANM. www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: meteo