x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Pericol mare de inundații pe râurile mici din Tulcea şi Constanţa

Pericol mare de inundații pe râurile mici din Tulcea şi Constanţa

13 Iun 2021   •   13:30
Pericol mare de inundații pe râurile mici din Tulcea şi Constanţa

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a transmis duminică noi avertizări privind creșterea cotelor de apărare pe mai multe râuri și bazine hidrografice din țară. Râuri din două județe sunt sub avertizare Cod portocaliu, iar ape din alte 20 de județe sub Cod galben.

Hidrologii anunță scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri, cu posibile depăşiri ale cotelor de apărare pe râuri din bazinele Vişeu, Iza, Someş, Mureş, Olt, Ialomiţa, Siret, afluenţii Prutului şi râurile mici din Dobrogea.

Vizate de un Cod galben sunt, de duminică ora 12.00 și până luni ora 24.00 râuri din judeţele Maramureş, Bistriţa Năsăud, Harghita, Mureş, Covasna, Braşov, Sibiu, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzӑu, Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea, Botoşani, Iaşi, Vaslui, Galaţi, Tulcea şi Constanţa.

În intervalul duminică ora 14.00 – luni ora 9.00 este Cod portocaliu pe râurile din bazinele hidrografice: râurile mici din Dobrogea.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri din sudul şi estul judeţului Constanţa.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: inundatii