x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Ploile din ultimele ore au dus la inundații în 11 localități din șase județe

Ploile din ultimele ore au dus la inundații în 11 localități din șase județe

23 Iul 2020   •   09:54
Ploile din ultimele ore au dus la inundații în 11 localități din șase județe

Ploile au făcut ravagii, în ultimele ore, în șase județe, cel mai afectat fiind Bihor. Un alt județ în care s-a înregistrat un număr mare de intervenții a fost Timiș.

În ultimele 24 de ore, din cauza precipitațiilor abundente înregistrate în județele din vestul țării, pompierii au acționat pentru salvarea a 11 persoane din calea viiturilor și pentru evacuarea apei din peste 90 de gospodării.

Cel mai afectat de ploile însemnate cantitativ a fost județul Bihor, unde inundaţiile au provocat efecte semnificative în mai multe localităţi. În numai o oră, aversele torențiale au produs acumulări mari de apă în localitățile Criștioru de Jos, Săliște de Vașcău, Vașcău și Cărpinet. Pe lângă salvarea oamenilor care se aflau în pericol, pompierii au acționat și pentru evacuare apei din gospodăriile afectate.

Un alt județ în care s-a înregistrat un număr mare de intervenții a fost Timiș, unde mai multe echipaje cu motopompe au acționat la nivelul a 2 localități pentru extragerea apei din 11 curți.

Pe durata manifestării fenomenelor meteorologice periculoase, circulația rutieră a fost temporar blocată pe 2 drumuri naționale (DN 76/BH și DN 68A/HD) și pe 2 drumuri județene (DJ 706/HD și DJ 750/AB), din cauza copacilor prăbușiți pe carosabil sau a aluviunilor acumulate.

Sursa: Mediafax


ISU Bihor

 

×
Subiecte în articol: inundaţii