x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Prognoză pentru Capitală: Caniculă și disconfort termic până vineri

Prognoză pentru Capitală: Caniculă și disconfort termic până vineri

23 Iun 2021   •   10:39
Prognoză pentru Capitală: Caniculă și disconfort termic până vineri

Vremea va deveni caniculară, iar disconfortul termic va fi ridicat în Capitală până vineri, potrivit prognozei speciale pentru București, emise miercuri de Administrația Națională de Meteorologie.

Astfel, de miercuri, de la ora 12.00, până joi, la ora 9.00, în Capitală, vremea va fi călduroasă, cu disconfort termic ridicat, astfel încât indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, însă după-amiaza și seara probabilitatea pentru înnorări, averse posibil torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și condiții de grindină va fi ridicată.

Temperatura maximă va fi de 32-33 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 20 de grade.

De joi, de la ora 9.00, până vineri, la ora 21.00, vremea va deveni caniculară, iar disconfortul termic va fi ridicat (indicele temperatură umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități).

Probabilitatea de apariție a perioadelor cu instabilitate atmosferică (averse posibil torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și condiții de grindină) va fi mai ridicată joi. Temperaturile maxime vor fi de 34-36 de grade, iar cele minime nu vor scădea sub 20 de grade.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: canicula