x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea UPDATE Cod roșu de precipitații în mai multe județe din țară

UPDATE Cod roșu de precipitații în mai multe județe din țară

19 Iul 2021   •   16:46
UPDATE Cod roșu de precipitații în mai multe județe din țară

Meteorologii au instituit cod roșu de precipitații în mai multe zone ale județelor Mureș și Harghita. Avertizarea este valabilă luni după amiază în regiuni în care a plouat în ultimele ore și unde s-au adunat deja peste 50 de litri de apă pe metrul pătrat.

Potrivit specialiștilor, în Mureș și Harghita vor fi averse torenţiale care vor depăși 40...50 l/mp.

În zonele avertizate în ultimele ore s-au acumulat deja peste 50 l/mp, susțin meteorologii. Avertizarea anunță și descărcări electrice, grindină și vijelie.

Zonele vizate sunt Atid din județul Harghita și Miercurea Nirajului, Sângeorgiu de Pădure, Fântânele, Bălăușeri, Ghindari, Gălești, Neaua și Vețca din județul Mureș. De asemenea, este vizată de avertizare zona montană a județului Mureș.

Avertizarea cod roșu va fi valabilă până la ora 16.45.

Meteorologii au redactat cod roșu de vreme rea și pentru județul Neamț, valabil în zona de munte de peste cota 1.800 de metri și în localitățile Bicaz, Pipirig, Crăcăoani, PoianaTeiului, Hangu, Farcașa, Ceahlău și Grințieș. Avertizarea va expira la ora 17.30.

(sursa: Mediafax)

Mediafax

UPDATE 2 Cod roșu de furtuni în mai multe localități din județul Cluj, transmite ANM.

Sunt vizate localitățile Aghireșu, Gârbău, Sânpaul din județul Cșuj.

În aceste zone se vor semnala vijelie puternică, grindină de dimensiuni medii și mari, averse torenţiale care vor depăşi 40 l/mp și frecvente descărcări electrice.

Avertizarea este în vigoare până la ora 16.00.

Mediafax

UPDATE 1 Mai multe localități din județul Suceava se află sub avertizare nowcasting Cod roșu de grindină, ploi torențiale și vijelii. Un fânar cu 10 tone de fân a fost lovit de trăsnet, tot în Suceava.

Până la ora 14.45, în Frasin, Stulpicani, Vama și Frumosu, județul Suceava, se anunță grindină de dimensiuni medii și mari, averse torențiale ce vor acumula peste 40 l/mp, vijelie puternică și frecvente descărcări electrice.

De altfel, un trăsnet a aprins un fânar în localitatea Dorna Candrenilor. În depozit se aflau 10 tone de fân. Au intervenit pompierii militari dorneni, împreună cu Serviciul voluntar pentru situații de urgență din localitate, și au lichidat incendiul. Nu s-au înregistrat victime.

Totodată, anumite zone ale județelor Maramureș, Alba, Suceava, Satu Mare și Bistriţa-Năsăud sunt vizate, până la ora 14.00, de alerte Cod portocaliu de averse torenţiale care vor acumula 35...40 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină și intensificări ale vântului.

Mediafax

ȘTIRE INIȚALĂ O localitate din județul Suceava și zona de munte a Maramureșului se află sub avertizare nowcasting Cod roșu de furtuni. Până la ora 13.20, sunt anunțate ploi abundente, vijelii și grindină.

În localitatea Cârlibaba din județul Suceava și în zona de munte a Maramureșului se vor semnala averse torențiale ce vor acumula peste 35...40 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină și intensificări ale vântului.

În ultima oră, aici s-au acumulat peste 40 l/mp de averse.

Alte zone ale județelor Maramureș și Suceava sunt vizate, până la ora 13.00, de un Cod portocaliu de averse torenţiale care vor depăşi 35...40 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină, intensificări ale vântului.

Mediafax

×
Subiecte în articol: cod rosu