x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea UPDATE Risc de avalanșă în masivul Ceahlău. Cod galben de ninsori la munte

UPDATE Risc de avalanșă în masivul Ceahlău. Cod galben de ninsori la munte

19 Mar 2021   •   12:37
UPDATE Risc de avalanșă în masivul Ceahlău. Cod galben de ninsori la munte

Cod galben de ninsori în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali şi Munţii Apuseni în perioada 19 martie, ora 11:00 - 19 martie, ora 20:00, iar în restul țării există atenționare de vreme rea, transmite Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Temporar va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă peste cel foarte consistent deja depus.

Pe parcursul zilei de vineri, între orele 11:00 - 20:00, va ninge în cea mai mare parte a zonei montane şi în Transilvania, iar în Moldova şi în zona deluroasă a Olteniei şi a Munteniei vor predomina ninsorile. Pe arii restrânse se vor acumula cantităţi de apă de 15 l/mp. 

ȘTIRE INIȚIALĂ Există risc maxim de avalanşă în masivul Ceahlău, motiv pentru care turiştilor li se recomandă să evite ascensiunile pe munte, transmite Salvamont Neamț.
"Atât pe feţele estice cât şi pe cele de nord şi nord-vest s-au produs avalanşe încă de sâmbăta trecută, iar pe jgheaburile din zona Cabana Dochia au fost observate fisuri adânci în straturile depuse de-a lungul iernii. În condiţiile în care cantitatea de zăpadă în zona superioară depăşeşte 120 centimetri, iar în acumulări 2-3 metri, considerăm pericolul producerii de noi avalanşe de gradul 5 din 5. Rămân relativ sigure traseele Jgheabul cu Hotare, Curmătura Lutul Roşu (cu probleme la ieşirea în golul alpin) şi Durău-Fântânele-Vârful Toaca-Dochia, cu probleme la traversarea Jgheabului Mare", scrie Salvamont Neamț pe Facebook.

Celelalte trasee din masivul Ceahlău sunt închise pentru turişti.

În această dimineață ningea pe Ceahlău, iar vizibilitatea este foarte redusă. Vremea se va menţine asemănătoare până la începutul săptămânii viitoare.

×
Subiecte în articol: ceahlau avalansa