x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Vești proaste de la meteorologi: Vreme instabilă și rece în acest weekend

Vești proaste de la meteorologi: Vreme instabilă și rece în acest weekend

30 Mai 2020   •   11:30
Vești proaste de la meteorologi: Vreme instabilă și rece în acest weekend

Vremea va fi instabilă şi rece în zilele următoare. Înnorările vor fi temporar accentuate și va ploua în aproape toată țara.

 

Sâmbătă

Vremea va fi în general instabilã şi rãcoroasã sâmbătă, chiar rece pentru sfârşitul lunii mai în nord-estul, vestul ţãrii, precum şi în depresiuni. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate mai ales dupã-amiaza şi seara. Vor fi averse, descãrcãri electrice şi grindinã în Muntenia, Dobrogea, sudul Moldovei, Maramureş, la deal şi la munte şi local în restul teritoriului. Pe crestele montane vor mai fi posibile ninsori slabe. Pe alocuri ploile vor avea caracter torenţial şi se vor înregistra cantitãţi de apã de peste 15...20 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în jumãtatea de nord a Moldovei, unde vor fi rafale în general de 55...60 km/h, în zona înaltã a Carpaţilor Orientali, unde, în special noaptea, vitezele vor depãşi 70...80 km/h şi pe arii restrânse în celelalte regiuni, mai ales în cele sud-estice, unde vor fi posibile şi vijelii. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 şi 23 de grade, iar cele minime între 4 şi 13 grade.

 

Duminică

În nord-vestul, nordul şi centrul ţãrii, vremea va fi rãcoroasã, cu cer mai mult noros; aria ploilor se va extinde treptat, iar pe parcursul întregului interval se vor acumula cantitãţi de apã în general moderate.

În restul teritoriului valorile de temperaturã vor fi apropiate de cele normale şi mai ales dupã-amiaza şi seara vor fi perioade, local, cu manifestãri de instabilitate atmosfericã: averse şi cu caracter torenţial, descãrcãri electrice şi grindinã, cu o probabilitate mai mare în sud-est. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, mai ales la altitudini mari în Carpaţii Orientali, unde la rafalã se vor depãşi 80...90 km/h şi vor fi posibile şi ninsori slabe. Intensificãri temporare ale vântului, în medie cu viteze de 40...50 km/h vor fi pe arii restrânse şi în celelalte zone.

×
Subiecte în articol: vreme weekend