x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Vremea se schimbă din nou, de mâine. Ce spun meteorologii

Vremea se schimbă din nou, de mâine. Ce spun meteorologii

20 Ian 2020   •   13:51
Vremea se schimbă din nou, de mâine. Ce spun meteorologii

Vremea se va încãlzi, îndeosebi la valorile termice diurne, în zonele de munte, precum şi în regiunile extracarpatice, unde cerul va fi variabil spre mai mult senin, iar ceaţa se va semnala izolat în orele dimineţilor. În vest, nord-vest şi centru, în cea mai mare parte a intervalului, va persista nebulozitatea joasã, pe arii restrânse se va forma ceaţã şi izolat va burniţa sau va fulgui şi vor fi condiţii pentru depuneri îngheţate (chiciurã sau polei)Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -3 şi 9 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -9 şi 1 grad.

Vântul va avea intensificãri temporare pe crestele montane, va sufla în general moderat în estul şi în extremitatea de sud-vest a ţãrii şi va fi predominant slab în rest.

Miercuri, 22 ianuarie 2020.

Vremea va continua sã se încãlzeascã, astfel încât valorile termice vor fi mai ridicate decât în mod caracteristic datei, cu maxime ce se vor situa în general între 1 şi 12 grade şi minime între -6 şi 3 grade. Cerul va fi variabil, dar în nordul, centrul şi estul ţãrii nebulozitatea se va accentua treptat şi din orele serii pe arii restrânse vor fi precipitaţii slabe, predominant sub formã de ninsoare în Maramureş, Transilvania, Carpaţii Orientali şi Meridionali şi mixte în Moldova (la început ploi şi lapoviţã, apoi şi ninsori). Izolat, vor fi condiţii pentru polei şi gheţus. 

Vântul se va intensifica la munte, pânã la tare îndeosebi la altitudini mari, unde vor fi rafale de peste 80...90 km/h, ce vor viscoli ninsoarea şi vor spulbera zãpada, local la cote mai reduse (în general 55...60 km/h) şi în Moldova şi Oltenia, iar în rest va sufla slab şi moderat.

La începutul intervalului, în zonele joase de relief, pe suprafeţe mici, va fi ceaţã.

Joi, 23 ianuarie 2020.

În jumãtatea de nord-est a ţãrii vor fi înnorãri în prima parte a intervalului, iar pe arii restrânse se vor semnala precipitaţii slabe, sub formã de ninsoare la munte şi în Transilvania, mixte în Moldova şi mai ales ploi în Dobrogea. În restul teritoriului şi al timpului cerul va fi variabil spre senin.

Vântul va sufla tare la munte, în special pe crestele Carpaţilor Meridionali, iar în rest va avea local şi temporar intensificãri cu viteze mai mari în Moldova, Dobrogea şi Bãrãgan. 

Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 0 şi 8 grade, iar cele minime între -10 şi 0 grade, mai scãzute în estul Transilvaniei. Noaptea, în zonele joase de relief, vor fi condiţii de ceaţã asociatã cu depunere de chiciurã.

www.antena3.ro

×